vineri, 8 iunie 2012

Concealer palette de la Sephora

            Din cauza nefericitelor de pete de melasma pe care le am, am simtit nevoia unui corector care sa-mi ajute fondul de ten. Nu stiu de ce am tinut eu minte ca revlonul colorstay are acoperire mare pentru ca nu e asa, sau pentru ca-l foloseam inainte sa nasc si atunci nu aveam problemele de acum, cine stie... In fine, problema e ca  imi vad petele de melasma sub fondul de ten, asa ca am hotarat sa-mi cumpar un corector. Si pentru ca m-am invatat bine minte, caut multe pareri inainte de a mai cumpara ceva. Stiu ca fiecare review e subiectiv, ca un produs poate fi foarte bun pentru o persoana si altei persoane sa-i fie inutil, sau chiar sa-i dauneze, dar daca citesti 600 de review-uri pozitive si 2-3 presarate printre ele negative, iti cam faci o parere. Despre aceasta paleta corectoare de la sephora nu am gasit multe review-uri, dar in alea putine , toate fetele laudau aceasta paleta.


        Pentru ca se invarte in jurul sumei ce-o pot eu da pe un produs cosmetic, 50-70 ron, am achizitionat-o acum o luna-doua. Mie nu-mi place sa folosesc poze ale produselor sau orice alte poze de pe site-uri sau bloguri, asa ca o sa incerc pe cat posibil, sa folosesc pozele facute de mine, de o calitate domestica sa zicem, pentru ca nici camera mea foto nu e profesionala, asa ca de unde nu e, nici D-zeu nu cere:). Cum ziceam, departe de a fi profesionale, sper ca se vad nuantele in poze. Sunt doua nuante de beige, una mai inchisa si una mai deschisa, o nuanta de roz-putin spre mov si ultima verde. 





          Din ce stiu eu beige-ul neutralizeaza pistruii si petele maronii, verdele neutralizeaza roseata si cosurile, pentru pete galbui si vanatai folosim rozul. Observati ca cele mai folosite sunt cele doua nuante de beige, care fiind una mai deschisa una mai inchisa sunt perfecte pentru a obtine o nuanta cat mai buna prin combinarea lor. La inceput foloseam doar beige-ul mai inchis, cred ca fata mea s-a mai albit intre timp (tratamentul de albire de la farmec) deoarece acum e nevoie sa le combin, asta cred ca e un lucru bun. 
         Au o consistenta cremoasa, ca fondurile de ten solide, se intind usor, eu folosesc pensula mica din paleta ca sa iau produs si de intins pe fata folosesc degetele, cateodata folosesc doar degetele si nu ma mai ating de pensula. Pensula nu e chiar inutila dar nici mare lucru nu  face.
        Pentru exemplificare ca grad de acoperire o sa folosesc un pistrui din dotare, acest pistrui fiind folosit de mine la fiecare incercare de fond de ten :)
                                                                pistrui neacoperit
                                          pistrui acoperit cu fond de ten Sephora perfect cover #25
                                                   fond de ten si peste, corectorul

       Special am folosit mai mult din nuanta de beige deschisa, ca sa vedeti exact ce am acoperit cu corectorul. In poze nu pare diferenta foarte mare, dar pentru ca fondul de ten se cam duce dupa un timp, faptul ca am si  corectorul peste, face sa reziste mai mult si sa nu mi se vada petele. 
         Sunt sigura ca exista palete corectoare mult mai bune decat asta, dar mult mai scumpe. Pe mine acesta ma multumeste si cred c-o sa-mi ajunga pentru cel putin un an de zile.

4 comentarii:

  1. Am vazut si eu paleta asta azi si m-a tentat dar n-am inteles exact ce cautau cele doua rozuri pe-acolo, as fi preferat doar beige(2 nuante)sa aiba si deci sa fie si la jumate de pret:)iar verde am avut odata un baton de la oriflame(vestitul baton minune cu verde si beige)dar se vede prea tare nuanta de verde iar dat pe sub fond de ten se duce cand aplici fondul (deci trebuie aplicat peste si peste el dat cu beige). p.s. se vede mai apropiat de nuanta pielii tale cea a corectorului bine dar avand in vedere ca tie iti place mai bronzata..doar ca sa stii ca faptul ca nu-ti zice cineva ca se vede diferenta intre pielea ta si fond de ten(am vaut intr-un post anterior ca ai zis asta)nu e neaparat ca nu se vede. Scuze ca-ti zic, nu vreau sa par aiurea dar mai bine sa stii ca se vede iar daca totusi vrei efect bronzat sa stii ca poti realiza foarte usor cu blush aramiu/maro (se palica si pe frunte putin si pe maxilar, cauta pe youtube sa vezi exact) pt ca tot ramai la culoarea ta de baza. Acum e decizia ta dar eu personal de multe ori am vrut sa-mi zica cineva cand era cv in neregula cu tenul meu si nimeni n-a facut-o si am mers juma de oras asa pana am ajuns acasa, m-am uitat in oglinda si m-am minunat:) good luck si thanks de review-uri:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe paleta mea sunt doua nuante de beige, una de verde si doar una de roz, nu stiu de ce ai vazut tu doua de roz, o fi alta varianta?
    Am umblat eu cu tusul de la ELF intins pe toata pleoapa, si nimeni nu mi-a spus, asa ca stiu ce vrei sa spui:))
    Nu e diferenta mare pentru ca nu-mi inchid decat cu o nuanta tenul si oricum imi intind si pe gat. Am incercat si varianta cu blush-ul dar nu mi-a reusit. O sa ma mai documentez.
    Multumesc pentru incurajari!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Concealer-ul se aplica INAINTEA fondului de ten. Nu peste el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e o regula, am citit pareri diverse pareri, printre care, uite una mai jos, de la un profesionist:
      "1. Utilizeaza corectorul dupa ce in prealabil ai aplicat fondul de ten, asta in cazul in care foloseste un fond de ten lichid si solid. Daca insa folosesti o pudra compacta pe post de fond de ten, este recomandat sa aplici intai corectorul si apoi pudra."

      Ștergere