marți, 13 noiembrie 2012

Pensulele pentru machiaj si importanta lor

     Stiu ca titlul te duce cu gandul la un articol bine structurat si cu o gramada de informatii, insa va inselati:), va vorbesc din partea cealalta, a unei persoane care habar nu are sa le foloseasca, cel putin pe cele pentru  machiajul ochilor. Nu stiu sa ma machiez la ochi cu farduri nici daca o sa mai urmaresc o mie de filmulete pe youtube. Sunt stangace la asta si basta. La ochi folosesc doar tus, rimel si putin fard roz pentru iluminare, folosit sub sprancene. Asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea daca o pensula e buna sau nu decat daca ma refer la cele pentru...ati ghicit: fond de ten, doar asta e obsesia mea, nu?:)

     Primele pensule le-am cumparat acum un an si sunt intr-un set de 12 pensule produse de  firma Fraulein38 si am platit pentru ele 50 ron +transportul (nu-mi mai amintesc site-ul de pe care le-am comandat). Nu sunt proaste calitativ, in sensul ca nu le cad perii cand le spal, insa niciodata nu m-au dat pe spate ca rezultat. Cand aplicam fondul de ten cu pensula, rezultatul era mai prost decat cu degetele, consumam foarte mult fond de ten si rezultatul nu era unul natural,asa ca aplicarea fondului de ten cu pensula  respectiva s-a rezumat la 2-3 dati. 


     Indiferent din ce parte le numarati, tot zece va iese numaratoarea. Doua dintre ele sunt ratacite prin lazile cu jucarii sau poate au fost aruncate la cosul de gunoi. Trebuie sa fiu foarte atenta sa nu-mi arunce cheile sau vreun fond de ten:) (cel mic le-a aruncat desigur, ca doar nu tata-su)
     Insa, fiindu-mi dor de o "cumparatura" de la ELF si rasfoindu-le site-ul, am intrat si la sectiunea pensule si am citit parerile de acolo. Am gasit pareri foarte bune despre pensula pentru pudra de la ELF, codul #84003 la ei pe site.


      Pentru ca stau in Arad si ELF-ul are depozitul aici, stiti ca nu-mi comand prin posta ci doar ma duc sa le cumpar, asa ca seara am hotarat sa-mi cumpar aceasta pensula, a doua zi eram cu ea in mana. Pretul este 22 ron. Pe langa aceasta pensula "m-am scapat" si la un tus, cel de 9 ron care pare foarte bun, dupa prima utilizare.

     Pensula am folosit-o prima data dimineata, ca sa-mi intind fondul de ten Dior Forever combinat cu Bourjois Flower Perfection, le combin pentru ca Dior-ul #30 mi se pare prea inchis si Bourjois-ul #54 parca ma face palida. O pompita dior, una bourjois pe mana, le-am amestecat pentru a obtine o culoare frumoasa si pac cu pensula pe fata. Wauuu!!!Asa bine nu mi-a aratat fondul de ten pe fata niciodata. E pur si simplu grozava. Nu stiu cum s-o comporta dupa spalat, daca-i cad sau nu perii. Desi e o pensula pentru pudra, aseaza perfect fondul de ten pe fata. Nu consuma mult produs (la o pompita de dior iese foarte putin produs). Am aplicat si pudra pulbere Laura Mercier cu aceasta pensula si se comporta la fel de bine ca in cazul fondului de ten.
     Este o pensula pe care imi pare rau ca nu am descoperit-o mai repede. Daca asta e atat de buna, ma intreb cum o fi Sigma  F80, care am auzit ca este perfecta pentru fondul de ten. Hmm, poate in alta viata...pana atunci o sa ma bucur de cea de la ELF
     Daca pana acum consideram pensulele de machiaj un moft, niste instrumente folosite doar de profesionisti pentru detalii subtile, dupa descoperirea pensulei de la ELF, o sa le dau o mai mare importanta.
     Si ca un secret din spatele blogului, sa stiti ca in timp ce va scriam cu o mana aici, cu cealalta ma jucam cu copilul cu un balon rosu. Asa ca m-oi scuza pentru eventualele fraze "rupte" ca de recitit chiar nu ma mai lasa baietelul, deoarce in zona a mai aparut un balon:)

2 comentarii: