vineri, 6 iulie 2012

Review- Farmec- crema pentru pete, pistrui si albirea tenului

          Va spuneam printre primele postari ca am probleme cu niste pete pe fata, ramase dupa perioada in care am fost insarcinata. Am inceput tratamentul cu crema pentru pete, pistrui si albirea tenului de la Farmec pe la inceputul verii, si peste doua zile se implinesc 2 luni de cand o folosesc. 

     Am folosit una dintre pozele facute atunci pentru ca nu avea sens sa fac altele, doar e aceeasi crema. Am scris pe ambalaj data cand am inceput s-o folosesc asa ca mi-a fost foarte usor sa vad cand am inceput tratamentul. Momentul ales pentru acest tratament de albire, zic eu ca a fost cel mai prost moment ales - inceputul verii- cand soarele e foarte puternic si tratamentul sensibilizeaza pielea... dar no, atunci eram atat de pornita, incat nici chiar vara nu mi-a putut domoli avantul. Recunosc ca nu mi-am pus mari sperante in eficienta acestei creme, de asta nici nu sunt pregatita cu poze inainte si dupa. Acum sincera sa fiu, imi pare rau ca n-am facut-o pentru ca ar fi fost mai evident sa faceti comparatie intre poze, decat sa ma credeti pe cuvant. 
Ce spune producatorul despre crema:
Având la bază acizi din fructe, crema decolorează şi atenuează pistruii şi petele de pigmentaţie. Totodată, previne apariţia acestora.
Se aplică seara, după demachiere, evitând zona ochilor, rănile superficiale şi negii. Se foloseşte în cure de minim 6 săptămâni. Pe durata tratamentului se interzice expunerea la soare şi se recomandă utilizarea unui produs cu filtru UV cu factor FP 15-20.
Tratamentul cu crema pentru pete şi pistrui are dublu efect: de decolorare şi atenuare a pistruilor şi a petelor de pigmentaţie, dar şi de prevenire a apariţiei acestora.

Trebuie sa va spun ca eu sunt foarte constiincioasa cand vine vorba de un tratament, fie el si cosmetic, cred ca lucrul asta e esential pentru a avea efectele sperate. Asa ca eu am procedat astfel:

  • aplicam crema noaptea inainte de culcare, dupa ce ma demachiam bine. Cat timp am folosit crema aceasta pt pete, nu am mai folosit crema mea de noapte. Ma dadeam cu ea pe toata fata, evitand zona ochilor, dar cum am o pata si in zona cearcanelor o foloseam si acolo si nu am patit nimic. Intotdeauna am folosit o cantitate destul de mare de crema, sperand in rezultate mai bune:) Noroc ca nu a fost scumpa, 10 ron, asa ca am folosit-o fara mila:)
  • nu pot sa zic ca am simtit ceva deosebit la aplicare, poate doar pe la inceputul tratamentului, cand simteam o usoara usturime, ca atunci cand imi puneam masca cu argila si in loc de apa puneam lamaie, dar nu mi s-a inrosit pielea niciodata de la ea
  • dimineata inainte de folosirea bazei de machiaj si a fondului de ten, ma dadeam cu crema (si inca mai folosesc) Bioderma cu factor 50. Crema Farmec cu protectie 50 nu mi-a placut asa ca e abandonata prin sertar. 
  • pe parcursul zilei nu mai foloseam crema cu protectie solara deoarece fiind machiata nu aveam cum sa fug la baie, sa-mi sterg machiajul si sa reaplic toate straturile (crema, baza de machiaj, fond de ten, pudra), dar zic eu, a fost suficienta aplicarea de dimineata deoarece nu mi-au mai aparut alte pete
  • de cand am inceput tratamentul, nu am stat la plaja/solar deloc, oricum aparitia petelor astora parca mi-a produs  fobie de soare, daca inainte adoram sa fiu bronzata, acum nu mi se mai pare important asta. Pe maini si picioare m-a cam prins soarele prin oras, dar nu am stat special pentru asta. Daca stau la un semafor si simt soarele pe fata, imi schimb pozitia de frica sa nu-mi distruga fata, acum ca e mai sensibila din cauza tratamentului, nu ca ar fi semne ca e mai sensibila, dar stiind ca iti dai cu ceva pe fata si daca ai si citit ca-ti sensibilizeaza fata, involuntar te protejezi.
  • producatorul zice ca trebuie folosita in cure de minim 6 saptamani, eu sunt acum in sapt a 9-a, de tratament, nu de sarcina:) si o sa continui aceasta prima cura pana termin tubul (sunt la primul tub), deci e spornica, mai ales ca folosesc destul de multa la fiecare aplicare. Ma credeti ca nu am uitat sa-mi aplic crema nici macar o data? La asta ma refeream cand va ziceam ca sunt constiincioasa. 
         Asa, si mai gata cu vorbaria si sa va spun efectele. Am o problema in a stabili procentul de disparitie al petelor, nu ma hotarasc pe 30% sau 35%, dar cam pe acolo. De fapt nu m-am exprimat bine, nu de disparitie, ci de atenuare, in sensul ca nu mai sunt atat de inchise la culoare, si asta e scopul tratamentului, sa nu iasa in evidenta. Deci da, s-au decolorat, chiar si pistruii ce-i aveam din copilarie s-au mai decolorat. Pentru ca am obtinut efecte pozitive, sunt hotarata sa termin tubul asta, cred ca ma va mai tine maxim vreo saptamana (2 luni cu 10 ron zic ca e un raport excelent intre pret si perioada de folosinta). Dupa ce-l termin vreau sa fac o pauza de cateva saptamani, pauza in care o sa respect cu sfintenie aplicarea cremei cu factor 50 dimineata, inainte de machiaj. Dupa aceasta pauza vreau sa folosesc o crema de la Clinique, care se numeste  Even Better,primita cadou de la o prietena draga, crema care am inteles ca e tot pentru pete.
       Ca o concluzie, daca va inarmati cu rabdare si  respectati tratamentul, efectele nu intarzie sa apara. Sper ca intr-un an de zile, poate si mai repede, sa va pot spune ca nu mai am pete 100%, si daca o sa fie asa, imi promit mie, ca de acum incolo n-o sa mai stau niciodata cu fata cascata spre soare, fara sa-mi fi asezat in prealabil, o "pojghita" de crema cu protectie solara, de minim 20.

12 comentarii:

  1. e buna crema farmec?????

    RăspundețiȘtergere
  2. E buna dar nu suficienta. In cazul meu a atenuat putin petele. Acum sper sa obtin rezultate bune cu exfoliantii Paula's Choice. La pretul de 10ron cat a fost crema Farmec zic ca poti s/o cumperi. Poate in cazul tau efectele sunt mai pronuntate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cumparat.o si eu acum 2 zile si am folosit.o de 2 ori prima oara a fost ok a doua oara dupa ce am aplicat.o am simtit o usturime care nu sa calmat decat dupa 1 ora.Am lasat.o sa isi faca efectul si cand m.am trezit dimineata m-am spalat pe ochi si surpriza toata fata imi erea rosie si eream plina de rani si coji.De azi dimineata ma ustra fata si acum nici cu crema de fata nu pot sa ma dau intr-un final am fost la farmacie si am luat o crema cu antibiotic am aplicat-o si ma ustura pielea si acum.Asa ca mare grija ca nu pentru toata tenurile are acelasi efect ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Concluzia ta e valabila tuturor produselor. Suntem diferiti, astfel ca difera si efectele. Clar nu ti se potriveste crema, asa ca trebuie sa cauti mai departe:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am vazut o azi in farmacie si am zis sa ma documentez intai despre ea mersi de parere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Daca te hotarasti sa ti-o cumperi, sa folosesti si crema cu protectie solara pe timpul tratamentului.

      Ștergere
  6. Mie mi-a plăcut foarte mult crema asta si continui s-o folosesc. La mine s-au vazut rezultatele după doar vreo 5 zile, petele s-au atenuat vizibil. Ce mi-a plăcut si mai mult este ca aceasta crema este si hidratanta in același timp, seara ma dau, iar dimineața cand imi ating pielea, e foarte fina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-au trecut petele? Eu o folosesc de 3 saptamani si nu imi pot da seama daca s-au mai atenuat sau nu.. si cat timp ai mai folosit crema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit doar un singur tub. Atunci mi s-a parut ca s-au mai dus, dar cred ca doar mi s-a parut. Acum folosesc o crema Paula's choice, cu aciz azelaic, dar nu vad efecte notabile nici cu asta.

      Ștergere
  8. nui nimic daca incepem sa ne dam cu crema vara??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu folosesti crema cu factor de protectie pe fata, nu este recomandat sa folosesti nicio crema care are ca efect albirea tenului in perioadele cu soare puternic, care nu sunt neaparat doar vara. Am prins primavara asta niste calduri...

      Ștergere