joi, 7 iunie 2012

Sephora si bau-bau

                Cand citeam pe net despre angajatele de la sephora, ca sunt rautacioase si pe dincolo, ma deranja putin, pentru ca sunt miloasa de felul meu si credeam ca se exagereaza, ca unele cliente au pretentii prea mari si asa mai departe. Am fost de cateva ori in sephora, mai ales ca avem 2 in oras (prea multe), si am intalnit angajate dragute si serviabile. Insa, pentru ca altfel n-ar exista postarea asta, am dat si eu peste drac.
              Intru intr-o seara in magazin, cu copilul pe tricicleta, fara a ma opri pe la standuri sa incerc produse, doar pentru a intreba daca comercializeaza produse nars si laura mercier. Mai, daca ati fi vazut moaca aleia, de zici ca as fi coborat din carul lui grigorescu in magazin si as fi intrebat "muieti-s posmagii?". Mamicile stiu ca un copil e mult mai controlat daca sta in bicicleta/carut, decat tinut de mana, mai ales intr-un magazin care vinde sticle exagerat de scumpe, pentru buzunarul de la spate (adica ala ce munceste). D-soara se afla chiar langa spiderman-ul magazinului (a se citi gardian), asa ca va rog dublati privirea aleia. Eram civilizati imbracati, nemoscoliti la gura (nici macar cu ruj-eu-), pampersul la locul lui, deci inodori, respectuosi si cu fetele luminoase. Nu am cerut mostre, nu ne-am parfumat, doar am aspirat putin oxigen din magazinul lor si le-am adresat o intrebare simpla.
            Nu ne-au jignit cu cuvinte, ne-au jignit cu privirea si asta poate sa doara mai mult decat un cuvant. Ce am inteles din intamplarea asta? Ca cei doi papitoi, desi sunt angajati la sephora, sunt aceeasi papitoi indiferent unde ar lucra, doar ca intr-un alt loc de munca n-ar mai fi atat de moscoliti, cu testele de la sephora, la care tin atat de mult incat le pastreaza doar pentru ei.
            Si ce fac cu celelalte fete care chiar au fost dragute cu mine? O papitoaie si un spiderman sa ma faca sa nu mai intru in magazin? Poate o perioada, ca mi-a ramas intiparita pe retina privirea respectivei, dar incerc sa nu generalizez, pentru ca as fi nedreapta. 
             Concluzia? Omul sfinteste locul sau nu...

7 comentarii:

  1. m-a amuzat tare mult postarea ta:)
    si eu mai dau de vanzatoare din "astea"- dragute si la fel ma intreb o fi vina mea....? n-am fata de posibil client al respectivului magazin?....dar in timp m-am calmat si mi-am dat seama nu sunt de vina eu ci ele sunt prea nesimtite si se cred mai mult decat cele care incaseaza banii pe produse si eventual mai dau vreo indicatie.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ancutzel, realizezi ca tocmai ai spart gheata pe blogul meu?:) Asa ca-ti urez bine ai venit si te mai astept.
    Referitor la "astea", hai sa speram ca nu sunt eleve/studente la medicina si ca nu ar exista vreo sansa sa-mi aplice pe viitor vreun tratament injectabil, ca sincer, prefer sa-mi greseasca subtonul fondului de ten, decat muschiul cu osul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Atât de adevărat ai scris acest post... Sunt întru totul de acord cu tine!

    Eu am fost într-un Sephora din București într-un mall mare (nu dau nume) cu o prietenă. Era în căutare de fond de ten, iar eu am venit în ajutorul ei ca.. însoțitor. Deși sunt o pasionată de cosmetice și aș fi putut să o ajut cu ușurință în a-și alege un fond de ten, am preferat să chemăm un "specialist"- o vânzătoare din magazin. Buuun, zis și făcut.
    Întreabă prietena mea dacă fondurile de ten marca Sephora sunt bune. Tipa îi răspunde că nu știe, că nu a încercat niciodată fondurile acelea de ten. Eu mă uit mirată la prietena mea, apoi la vânzătoare. Prietena mea fiind mai îndrăzneață de fel, a întrebat-o cu ce fond de ten este dată în momentul respectiv, deoarece se vedea bine pe ten. Tipa se uită la ea din cap până în picioare, îi adresează o privire arogantă, plină de triumf și îi răspunde mai mult pufinind:" Mhm.. cu Dior.." - a se înțelege aici că nu aveam noi "față" de un asemenea fond de ten! M-am simțit profund jignită, fiindcă la momentul următor s-a uitat și la mine și efectiv mi-a cercetat fața și hainele, să vadă cu "cine" stă de vorbă. A urmat apoi inevitabila întrebare:"Se poate să îmi dați o mostră de fond de ten pe care îl folosiți?" Răspunsul, iarăși, a fost unul și mai șocant- tipa a căscat ochii, și pe un ton plin și exagerat de invidie a spus că nu au așa ceva și nici nu au avut!! Prietena mea s-a enervat la momentul respectiv și i-a spus că o să se decidă singură. I-am mulțumit politicos și am plecat din magazin.
    Ideea e următoarea: eu din câte știu aceste vânzătoare au în magazin eșantioane la absolut toate produsele pe care le vor oferi ori de câte ori le este solicitat acest lucru. În Marrionaud de câte ori am cerut mostre, mi s-au dat fără probleme sau comentarii. De ce, mă rog, nu se poate același lucru și în Sephora? Că văd că domnișoarele din magazin sunt extra aranjate, parfumate și puse la punct. Mă întreb eu oare... cu ce? Cu mostrele destinate clienților?! Că sunt absolut sigură că nu își pot permite un fond de ten de peste 50 de euro, un parfum de peste 100 și un ruj sau rimel de peste 20. Nu sunt răutăcioasă, nu am prejudecăți, dar dacă ea folosea produsele respective(prin absurd vorbind), asta o face mai deșteaptă, frumoasă sau specială decât oricare alt client care intră în magazin? Asta nu este atât de important pe cât este de esențială ATITUDINEA afișată față de un client, indiferent de statutul său! Din punctul meu de vedere, o persoană nu e caracterizată de machiaj sau ce marcă de parfum poartă, ci de modul în care se poartă... În fine, nu mai are rost să îmi vărs frustrarea în comentariul acesta, că am scris deja o mică nuvelă! :)) Postul tău mi-a făcut ziua mai bună - în sensul că mă bucur că nu sunt singura care pățește lucruri de genul acesta cu vânzătoarele de cosmetice din marile magazine... Cu siguranță voi răsfoi blogul tău și voi citi cu interes următoarele postări! Zi frumoasă să ai:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa-ti versi frustrarea pe blogul meu ca-mi face placere, mai ales ca scrii frumos, si iti dai seama ca nu ma refer la caligrafie aici:) O prietena din timisoara, nu mai retin magazinul, dar sigur nu era sephora ca ei nu au, isi cauta un parfum si vanzatoarea a sarit pe ea ca a indraznit sa puna mana pe un parfum tester. S-a enervat asta (prietena) si si-a aruncat toti banii langa casa de marcat spunand "vezi, am bani sa-mi permit un parfum, dar sigur n-o fi din magazinul tau" si erau multi bani ca tocmai isi vandu-se masina, nu scumpa, dar sigur i-a cauzat vanzatoarei un nod in gat.

      Ștergere
    2. Zi frumoasa si tie, chiar daca urarea vine mai tarziu, insa evenimentele personale din ultima perioada, m-au tinut departe de blog. O sa scriu si despre ele, din pacate nu-s de beauty.

      Ștergere
  4. sunt niste nesimtite...ele ar trebui sa aiba si mostre de rimel..si totusi nu ne sunt oferita.cel mai bine e sa incercam un produs inainte de a achizitiona toate tampeniile aparute pe piata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, e din ce in ce mai greu sa gasesti mostre.

    RăspundețiȘtergere