vineri, 3 ianuarie 2014

Am testat fondul de ten Tenue de Perfection de la Guerlain


     Pentru ca am o fixatie pe fondurile de ten, mi se pare normal si banuiesc ca si voua, ca prima postare din acest an sa fie despre un fond de ten. Si nu este vorba despre orice fond de ten ci despre Magicul Tenue de Perfection de la Guerlain.

     Imediat ce am aflat ca a fost lansat, mi-a stat mintea tot la el. Este prezentat ca o poveste, unde toate personajele sunt pozitive, adica "primul fond de ten pentru o perfectiune de durata, ce amplifica frumusetea naturala a pielii, tenul se uniformizeaza, iar imperfectiunile dispar.
 Culoarea fondului de ten nu oxideaza, pastrandu-si nuanta pe tot parcursul zilei. Fondul de ten contine trei uleiuri volatile, care se evapora unul dupa altul, in trei etape.Primul ulei se evapora instantaneu, la aplicare si asigura acoperirea perfecta. Al doilea ulei asigura o acoperire uniforma. al treilea , asigura o fixare pentru intreaga zi. Are si particule de dioxid de siliciu care capteaza sebumul pe parcursul unei zile intregi"
Cum sa nu te gandesti la el cand promite pielea perfecta? De la aceasta prezentare la realitate este putintica diferenta si asta urmeaza sa va prezint mai jos:

     Finish-ul este semi-mat la aplicare iar dupa 3-4 ore se transforma intr-o luminozitate aparte. Are un efect de intinerire al tenului, desi nu sustine ca ar face asta, parca umple ridurile. Culoarea se adapteaza tenului.
Ca grad de acoperire, as zice usor spre mediu.
     Nu este sebum rezistent, desi se lauda cu o pudra speciala in compozitie, care absoarbe sebumul, nu reuseste sa-l tina in frau si acesta isi face aparitia pe fata la numai 2-3 ore de la aplicare..Dupa vreo 4 ore de la aplicare, am dat cu mana pe barbie si s-a luat putin. Acestea sunt defectele care ma deranjeaza cel mai mult la acest fond de ten, faptul ca necesita retus din cauza sebumului dupa doar cateva ore.

     Este fff spornic. Eu care folosesc cantitati industriale la o aplicare, in cazul acestui fond de ten am consumat foarte putin, intins inclusiv pe gat. Un pliculet mi-a ajuns pentru trei zile si mai am putin pentru niste poze. Pretul lui este in jur de 200-250 ron, are spf 20 ,dar nu mi-a facut fata de fantoma (alba) in poze.
O concluzie dupa trei zile de folosire? Hmm nu este un fond de ten miraculos, asa cum il lauda producatorii. Exceleaza la unele capitole, dar nu este perfect. Daca va doriti un fond de ten rezistent, Chanel Mat Lumiere-ul este mai bun decat acesta. Pentru rezistenta de peste 12 ore il am pe cel de la Estee Lauder, asa ca mi-ar trebui si unul mai usor, de cursa medie, asa cum este acest Guerlain. Este un fond de ten bun, nu ma intelegeti gresit. Se va afla pe wish-listul meu, insa nu face ceea ce promite. Nu este, din punctul meu de vedere, un fond de ten de cursa lunga, asa cum este Double Wear de la Estee Lauder, sau Mat Lumiere-ul de la Chanel. Aceste doua fonduri de ten iti confera siguranta intreaga zi.
     Ca nuanta, am testat #03 Beige Naturel,


 nuanta cu subton neutru. Gama de nuante cu care vine acest fond de ten este saracuta, in total fiind 9.
 Ingrediente:


















 Poza de mai jos am pus-o ca sa vedeti ce sacrificiu fac eu pentru voi, imi murdaresc toate hainele pentru pozele cu manuta:))

Daca ar fi sa trag niste concluzii as zice asa:
Pro:

  • efect de intinerire, atenueaza ridurile
  • luminozitate aparte
  • spornic
  • se intinde usor
  • miros usor floral
Neg:
  • scump: 200-250 ron
  • acoperire usoara spre medie
  • nu rezista sebumului, necesita retusare dupa 3-4 ore
Si sa descriu si putin pozele de mai sus. Nuantele #03 Beige Naturel Lingerie de Peau si #03 Beige Naturel Tenue de Perfection sunt identice. Imi place asta la un brand. Mi-as putea achizitiona orice fond de ten Guerlain pe baza acestei descoperiri. Desi nuantele Guerlain par identice cu nuanta #50 Chanel, sa stiti ca pigmentul Chanel este mai puternic si nuanta aplicata pe ten pare mai inchisa decat #03 Beige Naturel de la Guerlain.
Chanel, Lancome, Guerlain le-am avut doar ca testere. Produsele mele full size sunt Estee Lauder-ul si MAC-ul, fonduri de ten grele, de cursa lunga. Orice persoana iubitoare de fonduri de ten trebuie sa aiba in trusa de cosmetice si un fond de ten de cursa medie-scurta, un fond de ten care s-o "imbrace" doar pentru cateva ore si care sa nu-i incarce fata, pentru ca avem si zile in care vrem sa fim mai naturale, zile in care ne petrecem mai putin timp afara. Lingerie de Peau este fondul de ten cel mai potrivit pentru cursa medie. Nu rezista mai mult de 5-6 ore pe fata, dar tenul radiaza, nu-l simti pe fata absolut deloc, demachierea este rapida si de multe ori este suficient un cleanser, fara demachiant si dischete demachiante. Finish-ul este foarte natural. Trebuie sa-mi iau si eu un fond de ten de cursa medie si am de ales intre cele doua de la Guerlain. Ce placere:) 

8 comentarii:

  1. Foarte interesanta descrierea ta pentru acest fond de ten, m-ai facut curioasa. Sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste ''fondul de ten de cursa medie", este necesar si un astfel de produs in trusa de cosmetice, eu simt foarte des nevoia unui fond de ten mai usor, mai natural si asta de obicei cand ies seara la o plimbare sau un ceai, in general cand nu merg la serviciu si nu sunt supusa niciunui fel de stres. DW e ca o uniforma de lucru pentru mine, nu imi place niciun alt fdt cum se descurca la serviciu mai mult decat acesta.
    Iti doresc din suflet sa ai ocazia sa ti-l cumperi. :)
    Pe mine MAC-ul nu m-a cucerit iremediabil, imi place, dar nu ca DW, cred in continuare ca NC25 este cel mai potrivit pentru mine, 30 este un pic prea inchis si cand incepe sa dispara de pe fata ( pe zona T nu are rezistenta DW pt mine), lasa pete (din cauza diferentei de culoare) destul de inestetice. In schimb trebuie sa-mi iau colorstay-ul, m-am indragostit de nuanta aceasta, eu nu am avut niciodata fdt acesta intr-o nuanta potrivita si cred ca si de aceea nu l-am iubit atat. Astept sa imi cumpar si varianta fullsize sa vad dc imi pastrez entuziasmul. Colorstay-ul e altceva, raspunde altor nevoi, exact cum ai spus tu, fiecare fdt este special in felul lui :P
    Te pup, draga mea, iti doresc din tot sufletul sa ai parte de un an nou minunat!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu exista un fond de ten mai bun decat Double Wear-ul:)
    Iar privitor la Revlon Colorstay, nici nu-ti poti da seama cat am cautat eu pana am gasit aceasta nuanta #310 warm golden. De nuantele comercializate in tara am fost tare nemultumita, raportul calitate-pret a acestui fond de ten este ok, asa ca mi-am dat seama ca trebuie sa gasesc doar nuanta potrivita. Dupa ce am vazut ca in afara granitelor mai sunt si alte nuante. am inceput sa-mi comand de pe ebay. Cred ca impinsa de colorstay am inceput sa deslusesc tainele ebay-ului:) Mi-am comandat #300 golden beige. Este putin mai deschis decat warm golden-ul, asa ca am continuat cautarea. Am citit multe bloguri asiatice pana mi-am dat seama care nuante au subton yellow. Analizand trecutul imi dau seama ca atunci a si inceput obsesia mea catre fonduri de ten. Apreciam atat de mult cand gaseam pe vreun site/blog cateva imagini cu nuante incat m-a determinat sa ajut si eu prin aceste amanunte, alte fete interesate de gasirea fondului de ten potrivit. Dupa cum observi, nu exista postare fara pozele comparative. De multe ori ma concentrez mai mult pe ele decat pe continut, pentru ca pana la urma suntem atat de diferite, fondul adera diferit de la un ten la altul, singura care se pastreaza fiind nuanta. Chiar astazi discutam cu o prietena, care m-a simtit ca eram parfumata cu Classique de la Jean Paul Gaultier. Acesta si Armani Code sunt parfumurile care mi se potrivesc. Cel de la Armani pe pielea mea are un miros, l-a mai avut o prietena mirosea altfel si asa mai departe. Trebuie sa intelegem ca suntem atat de diferite, De multe ori si eu ma enervez cand citesc un review is mi se pare ca se exagereaza atat de mult calitatile unui produs, dar dupa aia imi dau seama ca persoana respectiva asa il percepe. Tare mult m-am mirat chiar de mine, de cum am perceput diferit acelasi fond de ten (Chanel Mat Lumiere), incercat in urma cu 4-5 ani fata de zilele trecute.
    Cu colorstay-ul sa ai grija la demachiat, chiar si cand ti se pare ca tenul e curat, el tot mai exista acolo, crede-ma:) Am facut experimente cu el fata de alte fonduri de ten. Dupa ce faceam pozele cu mana moscolita:), ma spalam cu apa si sapun, Celelalte fonduri de ten se curatau relativ repede, asta imi ramanea pe mana si peste o zi.
    Iti multumesc tare mult pentru urari, stiu ca ma asteapta un an greu, tocmai am acceptat un al doilea job, de doua ori pe saptamana cateva ore o sa ma implic si in altceva. Stiu ca va fi greu si obositor, dar vor fi niste banuti in plus. Asa ca sigur imi voi cumpara unul dintre fondurile de ten Guerlain. Vezi ce face omul pentru un fond de ten?:)
    Te pup si eu si abia astept sa-ti pot trimite sa incerci Guerlain-ul, dupa ce-l cumpar:) pentru ca-mi place tare mult sa citesc si perceptia ta despre un fond de ten.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inteles exact ceea ce spui referitor la review-urile de pe alte bloguri, si mie mi-a trebuit mult timp sa inteleg ca lucrurile nu trebuie privite doar in alb sau negru, ci ca fiecare dintre noi pe langa faptul ca suntem diferiti ca tipologie a pielii, ph si alte atribute, mai avem si asteptari diferite de la un produs, si de aici diverisitatea de opinii. La inceput ma enervam si eu foarte tare din cauza asta, dar mai tarziu mi-am dat seama ca pana si eu m-am schimbat si nevoile mele au evoluat de la an la an si o parte dintre review-urile mele de mai demult nu ma mai reprezinta in prezent, asa ca ,,, de ce sa ma raportez atat de gresit la alte bloguri. M-am eliberat si m-am calmat cand am inteles asta. :) Si tot am zis ca o sa scriu despre asta pe blog, dar nu am mai reusit!

    Referitor la review-urile tale, eu recunosc ca m-a atras din prima ideea aceasta de comparatie, eu nu m-am gandit la acest lucru, dar este mult mai relevant procedand astfel si ma gandeam sa-ti urmez exemplul si sa incep sa prezint si eu fondurile de ten prin comparatie de swatch-uri, macar doua-trei tipuri de fdt. Cred ca e mult mai interesant si vorba ta, chiar mai interesant decat textul in sine.

    Iti multumesc pentru cautarile pe care le-ai facut atat de mult la Colorstay, stiu cum este, obisnuiesc si eu sa fac acelasi lucru cand mi se pune pata pe un anumit tip de produse si pierd mult timp cautand informatii, dar intr-un final merita :P
    Mi-am comandat si eu unul de pe ebay, din Germania vine cica, 65 de lei m-a costat. Abia astept sa vina. :)

    Mai am putin MAC, o sa fac si eu un review pe blog, cred ca imi ajunge fix de o folosire ca sa fac si poze. la Colorstay astept produsul meu fullsize. :)

    Draga mea, dat fiind faptul ca ai inca un job :( (chiar nu stiu cum faci fata) iti doresc suficienta energie ca sa le poti face pe toate exact asa cum iti doresti tu.
    Te pup, sa ai o saptamana minunata!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Astazi am fost si la cel de-al doilea job, uite la ce ora iti raspund:( E obositor, dar sper sa merite. Mi se pare cateodata ca, cu cat lucrezi mai mult, parca esti si mai energic, ti se pare ca poti muta muntii. Cand ai pauze mari, te lenevesti si-ti pierzi din elan. Asta o simt acum, sunt sigura ca peste cateva luni o sa fiu epuizata si perceptia o sa mi se schimbe. La fel ca in cazul review-urilor, asa cum spuneai si tu. Mi-e si groaza sa recitesc ce scriam acum un an despre anumite produse:)
    Referitor la swatch-uri, uite, eu urmaresc o comparatie intre Chanel Mat Lumiere #30 si eventual MAC #NC30 sau Revlon, sau un fond de ten din colectia mea, sa vad daca e spre roz, daca e prea inchis sau deschis si nu gasesc nicaieri. Stiu cum are textura, rexistenta, am nevoie de ajutor la nuanta. Chiar te rog sa faci si tu swatch-uri, o sa vezi ca vor fi cele mai vizualizate postari, asta fiind un lucru bun, nu? sa stii ca ajuti pe cineva. In swatch-uri, pune si MAC_ul, este fondul de ten cu nuantele etalon. De asta eu mai folosesc si MAC studio fix nuanta #NW40 care desi e expirat si nu-l folosesc pe ten niciodata, il mai pun in poza, ca ajuta persoanele cu tenul inchis la culoare, sa se raporteze la celalte nuante.
    O sa saptamana usoara si tie, draga mea si multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. E un articol foarte bine documentat,muncit ca la carte,bravo,felicitari,esti profi.
    Si comentariile jos cu palaria.Ma tenteaza deja cu toate ca am trebut pe bb creme.
    Coreenii de la skin79 m-au convins ca sunt departe pe acest concept all in one.
    Am luat bb crema hot pink si bb cleancerul la pachet de pa www.skin79.ro si sunt tare multumita ,dar tu ma faci sa ma gandesc serios ca altenativa sa mai am si fondul de ten in gentuta,macar asa la ocazii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu ce sa zic despre comentariul tau? Stii sa faci omul sa se simta bine! Multumesc pentru laude:))
    Chiar astazi mi-a ajuns coletul cu Guerlain, dar nu acesta ci Lingerie de Peau. E mai usor si mai natural, asta e putin mai "greut". Iti recomand cu incredere lingerie de peau, mai ales daca nu ai tenul cu probleme. BB nu folosesc. Am avut intr-o vreme bb-ul de la Missha, insa era la gramaj mic, de 10ml. A avut succes mare asa ca au innebunit cu pretul si mi l-am scos de pe lista. Lingerie de peau de la Guerlain e cel mai natural fond de ten ce l-am testat. Sunt curioasa cum o sa mi se para produsul full size.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ms,o sa-l iau ,
    Acum nun mai am probleme,aveam cu sebumul dar s-a reglat.
    Ma feresc de fond de ten dar trebuie sa-l am.Merg pe mana ta,pentru ca esti profi si dupa i-ti spun

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi bine sa-l poti testa undeva inainte, sa vezi daca ti se potriveste si nuanta. Ca dupa aia imi dai cu el in cap:)

    RăspundețiȘtergere