duminică, 22 septembrie 2013

Am testat fondul de ten MAC studio fix fluid




      Nici nu stiti ce mult imi place sa scriu despre un fond de ten nou testat. Sau poate ca stiti:)
Nu-mi propun sa fac o comparatie intre acesta si mult iubitul meu estee lauder dw, dar sunt sigura ca n-o sa ma pot abtine. 
     Saptamana trecuta am avut primul contact cu un magazin MAC. Atunci le-am cerut fetelor de acolo, putin esantion din fondul de ten MAC studio fix fluid, nuanta NC30. Nu le-am intrebat pe ele ce mi s-ar potrivi, pentru ca imi place sa merg "pe mana mea". Ce sa fac, na? Am mai multa incredere in mine decat in altcineva, si asta se aplica si in cazul fondului de ten:)

      Nu am fost prea departe, consider ca nuanta NC30 da tenului meu, un aer putin mai bronzat, dar ca potrivirea perfecta ar fi fost cu nuanta NC25. Din pacate, aceasta nuanta, nu era in magazin saptamana trecuta. Nu stiu daca acest lucru va fi constant sau se vor mai aduce si alte nuante pe parcurs, dat fiind ca saptamana trecuta, magazinul MAC din Timisoara avea doar o saptamana de la "facere". 
     Ce m-a surprins prima data la aplicare? Ma asteptam sa aplic pe fata o nuanta cu o tenta clara de galben. Dar nu a fost asa, bate mai mult spre bej, cu putin galben. In cazul fondului de ten EL dw nuanta rattan, tocmai acest lucru il face irezistibil in ochii mei, galbejeala:),care e perfecta in a neutraliza roseata tenului. Observati mai jos ca intre cele doua nuante, exista diferente destul de mari.

     Fata de Estee Lauder double wear, MAC-ul fix fluid are un miros mai ciudat, miros ce-l simt pe fata si persista si cateva ore dupa. Nu e unul frumos, dar mirosul nu prea ma deranjeaza in cazul unui fond de ten. Lucrurile esentiale, care ma fac sa iubesc sau sa urasc un fond de ten sunt: nuanta, sa ofere o rezistenta de peste 10 ore si sa reziste la transfer. Nimic nu e mai urat decat sa-ti vezi fondul de ten peste tot, pe haine, pe acte, pe telefon etc. Si zic ca acesta sta bine la aceste puncte (includ si nuanta, pentru ca sunt sigura ca NC25 mi s-ar potrivi). Cate zile l-am incercat? Mi-a ajuns doar pt trei zile dar suficient cat sa-mi fac o parere proprie despre el.
     Acoperirea e putin mai mare decat o are EL, dar colega mea de birou imi spunea ca asta se "vede pe fata". Incarca putin fata si nu te lasa sa afirmi ca esti naturala:), deci EL dw pare mai natural.
     Am aplicat si pudra pulbere peste, pentru fixare, nu are finish-ul atat de mat ca estee lauder dw. Mi-a rezistat pe fata toata ziua, s-a dus putin de pe nas, pe la sfarsitul zilei, dar cam asa se intampla si cu EL dw.
     Financiar, MAC-ul costa 135 ron, in magazinele lor, pe net l-am gasit si sub 100 ron (nu stiu insa cat de orginal este), iar Estee Lauder-ul double wear, eu il cumpar cu 160 ron de pe site-ul strawberrynet.
     Ce mai vreau sa va spun. Ma gandeam ca daca mi se potriveste nuanta NC30 la fondul de ten studio fix fluid, mi se va potrivi aceasta nuanta pentru orice produs MAC, ca e pudra, corector sau altceva. Insa nu cred ca e asa. Cel putin, comparand nuanta NC30 a fondului de ten cu nuanta NC30 a corectorului, am vazut ca nuantele nu sunt identice. Corectorul este mai deschis decat fondul de ten, desi au acelasi cod de nuanta. Am surprins asta in poza de mai jos:


   Care e concluzia mea? Daca n-ar exista Estee Lauder double wear, MAC studio fix fluid ar fi inlocuitorul si da, il doresc si pe acesta in trusa mea de cosmetice.

9 comentarii:

  1. Acelasi lucru il caut si eu la un Fdt. Sa nu lase senzatia de fata incarcata, sa se blenduiasca bine si sa nu se vada pe ten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fondul de ten MAC, nu este un fond de ten usor, pe care sa nu-l simti pe fata. De fapt, si el si Estee Lauder-ul, fac parte din categoria fondurilor de ten "grele". Sunt facute sa-ti reziste pe fata cel putin 10 ore.

      Ștergere
  2. In primul rand vreau sa spun ca mie nu mi-au dat esantion din fondul de ten, nu ca m-as fi gandit sa cer, eram sigura de refuzul lor, dar s-a gandit prietena mea sa ceara pentru mine si ne-au refuzat in toate felurile posibile :))) A fost un pic penibl.
    Ma rog, trecand peste, ai dreptate, nu e asa de galben precum Double Wear, dar pare faine nuanta, insa corectorul e clar mai deschis, ce ciudat, si eu m-as fi gandit ca ar coincide. Deci corectorul iti este bun? Si eu tot NC25 banuiesc ca port dupa ce am testat pudra NC30.
    Tinand cont de tot ceea ce ai spus, cred ca dupa ce voi lua Rattanul, pe care inca il astept pe Aoro, voi incerca si acest fond de ten, tot ceea ce ai spus despre DW este identic si pentru mine si de aceea cred ca la fel as percepe si MAC-ul sau cel putin pe aproape. :)

    In seara asta am fost la o nunta si cum mi-am pastrat anume din DW ce mi l-ai dat tu, care oricum e fffff mult, l-am aplicat astazi din nou dupa o pauza de cateva zile, deci...pfff, in continuare m-a uimit pur si simplu cat de bine neutralizeaza roseata tenului. Nasul meu nu a aratat niciodata mai bine :P Il iubesc si eu, gata am zis-o :)))

    Te pup, noapte buna si o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-ma sa ghicesc! N-ati cumparat nimic de la ele:) Mi-ai confirma sau infirma statistica mea, prin raspunsul tau. Trebuie sa incerci sa te pui in locul lor si atunci descoperi secretul "cum sa primesti esantioane/ mostre dintr-un produs" As putea sa scriu o carte despre asta:) Eu nu cer daca nu cumpar nimic, pentru ca m-as simti penibil, sa ma refuze, exact cum ati patit-o voi, ele gandindu-se ca am intrat in magazin doar ca sa primesc, nu sa si ofer. Nu-mi amintesc acum, dar cred ca n-am fost refuzata niciodata, atunci cand am si cumparat ceva dintr-un magazin. Le certam pe prietenele mele, ca au fost la Sephora sa-si cumpere ceva, si ca nu m-au luat cu ele ca sa cer mostre:) deoarece stiam ca n-o sa fiu refuzata. Mie, tipa de la MAC mi-a dat imediat, dar aveam deja in mana corectorul de 85 ron.
      Da, corectorul e bun ca nuanta. Mi-e ciuda ca nu-s identice nuantele, ca mi-ar fi fost mai usor la achizitiile viitoare. Lumina din magazin nu e una pentru "perfect match", asa ca trebuie sa ai niste repere de dinainte stabilite. Acolo, NC30 parea perfecta nuanta.
      Mie mi-a ajuns deja comanda de pe strawberry, luni seara am comandat, si peste o saptamana, marti, era deja la mine in posesie. Nu pot sa nu-am un rattan nedeschis in casa:) dar probabil ca la fel simti si tu. Iti dai seama din prima ca el este alesul:), nu trebuie sa-l folosesti o luna pana sa-l descoperi.
      Te pup si eu!O saptamana usoara si tie!

      Ștergere
    2. Da, corect, nu am cumparat nimic atunci, prietena mea cumparase inainte cand a fost in cercetare, dar evident ca nu se pune :))))

      Si da, ai dreptate, lumina de acolo e cam jalnica, nu vezi mare lucru, dar cum zici tu daca ai niste repere stabilite dinainte, e mult mai usor.
      Astept review-ul tau si la corector, chiar sunt curioasa.
      O sa-ti trimit un mail azi cu raspunsul la intrebarea de pe blog, pupici!

      Ștergere
  3. Ma tenteaza si pe mine EL DW, ba chiar am vrut sa-mi iau, eram intr-un aeroport in duty-free, dar am lasat-o balta, pur si simplu n-am stiut ce nuanta sa aleg, mi se parea, in lumina respectiva, ca toate mi se potrivesc (din gama de culori mai deschise).. din fericire am primit intr-un magazin de aici din Finlanda 2 cutiute cu produs (la vremea aceea alesesem Clarins), ceea ce mi-a usurat alegerea, asa ca probabil o sa merg sa cer vreo 2 nuante din EL, sa nu dau o gramada de bani si sa risc sa nu fiu 100% multumita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Clarins este un brand necunoscut mie. Am auzit de produsele lor, le-am vazut in Sephora, insa nu am avut niciun produs de la ei, nici macar testere. Esti multumita de fondul de ten de la ei?
    Neaparat sa ceri niste esantioane, nuantele din magazin, doar intinse putin pe mana, sunt inselatoare. Mai ales ca stai in alta tara, ai mai mult acces la mostre si esantioane cred, decat in Ro.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am nevoie de sfatul tau. As vrea sa mi comand si eu un fond de ten Estee lauder dw rattan.Am deja estee lauder camouflage dar nuanta e prea deschisa.cu baza roz. Am probleme cu roseata din obraji deci am nevoie de un fond de ten cu baza cat mai galbena. Am intrat pe AORO. si am gasit culoare 2W2 Rattan 84 SPF 10 30 ml. Este acelasi pe care il folosesti si tu? e original? eu am tenul mediu. Multumesc! Alina

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, acela e. Eu n-am cumparat niciodata de pe aoro, nu ca n-as avea incredere ci m-am obisnuit cu strawberry si imi comandam rattan-ul tot de la ei. Simona, prietena mea virtuala, isi comanda des de pe aoro. Si-a comadat si rattan-ul tot de la ei si e in regula. S-ar putea sa apelez si eu tot la ei pe viitor, pentru ca pe strawberry nu mai au rattan-ul. Eu mi-am comandat si nuanta urmatoare #tawny si imi place si asta. Va fi ok pt la vara, desi se mai intampla s-o aplic si acum fara probleme. Vezi ca am pe blog poze cu ambele nuante. Recomand rattan-ul cu ochii inchisi, o sa-ti placa. Sa ne tii la curent!:)

    RăspundețiȘtergere