marți, 13 august 2013

Olita...


     Uitandu-ma putin peste continutul blogului meu, mi-am dat seama ca sunt putine postarile despre problemele frumoase si comice pe care le are o mamica. Vreau sa incurajez fricoasele si sa le fac sa zambeasca pe mamicile cu experienta. 
     Ce-mi vine pe moment in minte, este problema existentiala a olitei/pampers. Am fost boicotata de mama/mame/soacre, ca la varsta inaintata de 3 ani, Tudor al meu face in pampers. La noi accentul a fost pus pe alte lucruri. Sa fortez copilul sa se aseze pe olita, atata timp cat nu vrea, era ceva ce am ales sa nu fac.
      Auzeam mamici povestind cu mandrie ca odraslele lor la 1 an, mai mai ca se si spalau singure, ca trebuie obligat copilul, ca pampersul la 2-3 ani e o rusine. Din umila mea experienta medicala, stiu ca sfincterele care sunt responsabile cu "tinutul"pisu/poo se dezvolta abia dupa varsta de 2 ani si mai stiu ca multi dintre copiii care au fost fortati sa-si dezvolte aceste deprinderi mai repede, au avut multe scapari (accidente) nocturne.
     Cum e acum la noi? Totul a decurs natural, mi-a spus ca e pregatit sa faca la wc-ul de oameni mari, face pisu singur, se spala pe maini inainte si dupa eveniment, trage si apa:) Mai avem treaba cu "treaba mare", pentru care solicita pampers.
      Lasand nota amuzanta deoparte, e a mia oara cand mi se confirma faptul ca lucrurile nu trebuie fortate cand vine vorba de copii, si ca instinctul matern cu care ne nastem, este mai puternic decat orice "sfat prietenesc" venit de la "cunoscatori".

6 comentarii:

  1. Mie mi-a placut chestia aia cu spalatul pe maine inainte si dupa, daca dupa se mai obisnuieste, inainte de eveniment, foarte putini adulti obisnuiesc sa-si spele mainile...cu atat mai mult de de apreciat piticul tau. :)

    Mai nou citesc tot mai multe postari legate de copii, se pare ca primesc niste semnale ca ar cam fi timpul sa... :P De anul acesta a inceput sa ma intereseze subiectul. :)
    Imi place continutul variat, sa mai scrii chestii de genul!

    Pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahahaha!!Sa ne anunti cand o sa ai ceva in marsupiu:)
    Pai e important sa nu puna microbi pe cuc:)) Asta nu eu l-am invatat. Se pare ca instinctiv baietii au grija de "el" de mici:)))
    O sa urmeze o postare despre unghii, dar nu despre unghiile mele ci ale lui tudor:) As putea scrie un roman despre ele:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetita mea face 2 ani luna asta in 25 si suntem tot cu pampers, nu o stresez,merg pe principiu ,,nu stresam copilu`` .cand vrea face s gata,dar cand aud sfaturi gen: aaa pai eu de la 6 luni l-am pus,imi vine sa le bag una.la 6 luni copilu abia o invatat sa stea in fund vb aia

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e cea mai buna metoda si sanatoasa metoda. Tudor nu face pisu pe el, dormim fara folie sub cearceaf noaptea, nu avem "accidente". Chiar azi tragea singur apa, dupa ce si-a aruncat in wc pisu din olita:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze repetitia cuvantului metoda din comentariul de mai sus, dar scriu de pe telefon si nu-mi apare decat putin pe ecran si nu mai vad ce-am scris, astfel ca mai scriu aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu tot de pe tel scriu si mai manc cuvinte :D

    RăspundețiȘtergere