luni, 14 ianuarie 2013

Reduceri Sephora ianuarie 2013

     Stiu ca mai am o postare cu reduceri la sephora, asa ca trebuia sa le diferentiez putin si fiind in pana de idei am ales ce mi-era mai la indemana, un titlu banal dar la obiect.
     Insa nu asta conteaza, ceea ce e cu adevarat important sunt produsele ce le mai prindeti la reducere. Nu stiu exact daca am ratat marea reducere sau asa putine produse au fost de la inceput, insa astazi cand am fost eu la sephora am gasit putine produse. Desi am o memorie proasta incerc sa-mi amintesc ce am vazut la reducere:
-ce m-a interesat cel mai mult pe mine a fost sa-mi cumpar pudra matifianta de la ei. Din pacate nu am mai gasit nuanta D30 ci D10 (ff deschisa) si D50,D55 care erau foarte inchise.
Poza este cu pudra ce o detin acasa, nu ce am cumparat astazi la reducere din sephora. Aceasta pudra este acum la 12,5 ron, redusa de la 44-48ron (nu mai retin cat a fost pretul initial). 
Pudra minerala de mai jos este redusa de la 55 ron la 23,5 ron, dar nici la asta nu am mai gasit nuanta D30

Preturile sunt foarte bune si nu ma las pana nu-mi cumpar una. In Arad avem doua magazine sephora, asa ca maine incerc la celalalt magazin, poate gasesc acolo.

-Ce reduceri mai sunt? Fondul de ten Lancome 24H la 163 ron

-Cautam de ceva vreme un fard pentru zona de sub sprancene si nu am gasit decat niste farduri de la estee lauder, dar si reduse tot erau scumpe asa ca m-am oprit la un fard tip creion marca sephora


Nu stiu pretul intreg, eu am dat pe el 12,5 ron. Este waterproof si chiar pare rezistent. Am incercat sa-l sterg de pe mana si s-a dus foarte greu. Cred ca am facut o alegere buna!

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Fond de ten Estee Lauder Double Wear

    
     L-am comandat de craciun de pe strawberry. Anul trecut mi-am luat de la ei pudra Laura Mercier si pentru ca de atunci nu le-am mai fost clienta, m-au ispitit cu o oferta tentanta: 10% reducere pentru ca "le era dor de mine". Tare de tot strategia lor de marketing, pentru ca la mine a tinut:). Comanda am dat-o de craciun si sapt aceasta mi-a ajuns acasa. Da, acasa! Pentru ca am alt postas, o doamna, la propriu si la figurat, care mi-a adus pachetul la usa apartamentului. In medie, a durat de la comanda pana am avut pachetul la usa doua saptamani, in conditiile in care au fost o gramada de zile nelucratoare, altfel sunt sigura ca pachetul ajungea mai repede.
     Nu mi-am facut deocamdata o parere clara despre el ca rezistenta, ca aplicare. Pot sa va spun doar ca, daca ar fi sa spun o prima parere despre el, sunt destul de nemultumita. Nu mi se pare ca regasesc la el nimic din ceea ce am citit. Dupa 2-3 ore parca prinde putin luciu, finish-ul nu pare natural. O sa incerc mai multe variante de aplicare, ca poate gresesc eu si inca nu-l stapanesc ca si aplicare.

O sa scriu acum doar despre nuanta aleasa Fresco 2N2 , o nuanta gresit aleasa de mine. Nu-mi place deloc! Parca ma face palida, sa nu zic decedata:) E o nuanta pe care nu am regasit-o pana acum la vreun fond de ten. Nu mi se pare ca are subton galben sau roz ci parca bate spre mov. Ce pacat! Iar trebuie sa gasesc un fond de ten cu care sa-l amestec. Pana acum l-am incercat cu Dior Forever #30 si Bourjois #54 si parca a fost mai ok cu Dior-ul, pentru ca el este cel mai inchis ca nuanta, dintre toate fondurile mele de ten.
Atasez poze mai jos, o sa vedeti ce mov pare nuanta.








                                             fondurile mele de ten



Cu poza de mai sus am vrut sa va arat rezistenta lor. M-am spalat usor pe mana, cu apa si sapun. Sephora a fost fondul de ten care s-a demachiat cel mai usor, la fel si l'oreal-ul si apoi bourjois-ul. Au mai ramas dior-ul, estee-ul si revlonul. Dupa inca o spalare, folosind peria de unghii, a mai ramas revlonul colorstay.
Asa ca da, revlonul e mai tare decat estee lauder-ul:)

miercuri, 9 ianuarie 2013

Parerea mea despre fondul de ten mineral (pulbere)

     E mai frumoasa o pagina cu cel putin o poza, asa ca iacat-o, desi  mai folosit-o  pe blog.

     Am comandat mostrele de pe site-ul everyday minerals, asa cum povesteam aici. Desi am nuante diferite, serios daca mi-am dat seama de diferente majore intre ele dupa aplicare, asa cum se observa la fondurile de ten lichide. Am folosit pana acum golden medium, sand si light olive si desi neaplicate se vad ca nuante diferite, pe fata mea au aproape aceeasi nuanta. 
     Le-am aplicat asa:
  • pe uscat, adica folosite ca pudra de fixare peste fondul de ten lichid si au fost ok. Cu siguranta ca la terminarea pudrei Laura Mercier loose powder n-o s-o mai recumpar si o sa folosesc acest tip de fond/pudra, nu neaparat de la Everyday Minerals;
  • umed, folosindu-ma de apa termala vichy. Cu fata umezita cu apa termala, folosindu-ma de pensula  mea ELF, despre care am si scris pe blog si care a fost revelatia anului 2012.
    Am pus fondul de ten pulbere intr-o cutie de crema goala, am introdus pensula luand cate putin si aplicand pe fata umeda.
     Daca aplicarea fondului de ten pudra compact este usoara, stiu asta pentru ca am folosit cativa ani fondul de ten mineral marca Sephora, fondul de ten mineral pulbere este foarte greu de aplicat. Prima data cand l-am aplicat, am reusit sa aplic un strat potrivit, adica sa nu para o masca dar sa acopere bine, dupa aia nu mi-a mai reusit. M-am dus la munca intr-o dimineata, dupa ce m-am chinuit vreo 10minute sa-l aplic bine, si cand m-am privit la baie in oglinda m-am speriat. Pe unele portiuni aveam de-a dreptul fond de ten neintins, era sub forma de pulbere (nu stiu cum de nu am vazut acasa) si in alte locuri aveam atat de mult produs ca parca aveam doua straturi de piele. Nu stiu exact cum sa explic, dar la cat de incantata am fost dupa prima aplicare, atat de dezamagita am fost la urmatoarele aplicari. Mi-am promis mie, ca inainte de plecarea la serviciu n-o sa ma mai chinui cu aplicarea fondului mineral pudra, pentru ca reusita este incerta. 
N-o sa inchid usa acestui tip de fond de ten, dar cu siguranta ca in urmatoarea perioada n-o sa am chef "sa ma lupt cu el".
Cred ca ar trebui sa ma duc la un curs unde sa invat cum sa-l aplic:)

vineri, 4 ianuarie 2013

Pulpe de pui cu ghiveci

      E o reteta perfecta pentru cele care nu se descurca in bucatarie sau care nu prea vor sa invete, pe motivul ca nu le place activitatea din aceasta camera-bucataria-persoane printre care ma numar si eu:)
     Primul ingredient care este cel mai important, o mama scumpa, care pune zacusca sau ghiveci pentru iarna. Dar mai bine sa insiram frumos ingredientele:
Ingrediente:

  • jumatate de borcan de zacusca sau ghiveci
  • 1kg pulpe pui
  • putin ulei
  • o ceapa
  • sare, condimente de pui
Maruntiti o ceapa mare si o puneti in uleiul din cratita (ulei putin, vreo 6-7 linguri)


Acoperiti cu un capac si lasati focul incet, astfel incat sa se moaie ceapa, vreo 3-4 minute, timp in care mai amestecati putin. Atentie! Sa nu prajiti ceapa, ea trebuie doar sa se moaie (foc incet si capac deasupra)
Spalati pulpele si le rupeti pielea (io nu suport pielea, decat daca e prajita)
Peste ceapa puneti jumatate de borcan de ghiveci/zacusca, amestecati cu ceapa, apoi mai puneti condimente (eu pun condiment de pui, sare).


Puneti pulpele de pui si completati cu apa, cat sa le acopere si sa fiarba, pentru a nu se arde.



Eu le las sa fiarba o ora jumatate, dar la foc mic, si carnea devine moale, moale. Din cand in cand mai completez cu apa.
Opriti focul si tocanita e gata.

Intotdeauna fac si piure de cartofi la tocanita si se potrivesc de minune, dar mi-a fost atat de foame incat am uitat sa mai fac o poza cu pulpita asezata pe piure.
Cand ma gandesc ce-mi mai taiam varaful degetelor cu taiatul legumelor pentru tocanita...


joi, 3 ianuarie 2013

Swatches- fond de ten Estee Lauder Double Wear

     V-ati prins, fondul de ten comandat de pe strawberry este Estee Lauder Double Wear. Si pentru ca nu intotdeauna fac lucrurile in ordinea in care trebuie, normal ca am gresit cu nuanta comandata. Trebuia mers la Sephora, incercat nuanta si apoi comanda...
     Inca nu mi-a ajuns comanda, dar pentru ca eram curioasa cum este nuanta fresco 2n2 pe care mi-am comandat-o, am fost la Sephora sa o incerc. Inainte sa-mi comand acest fond de ten, am cautat cateva zile pe google, swatches-uri cu acest fond de ten, in special cu nuanta fresco. Din imagini fresco mi s-a parut cea potrivita, 3w1 tawny 37 mi s-a parut prea inchisa. Acum ce sa spun, din comparatia facuta cu nuanta desert beige 2n1 in sephora, 2n2 fresco pare mai rosiatica, nu o nuanta neutra cum credeam. Sper doar ca pe fata o sa-mi arate mai ok decat pe mana si sa mi se potriveasca, altfel iar trebuie sa-l combin cu alt fond de ten, si asa nu-mi place! Mi s-a parut ca desert beige e nuanta cea mai apropiata de Colorstay #310 warm golden, care mi se potriveste.
     Am iesit din Sephora cu mana suflecata pentru voi, ca sa pastrez intacte nuantele incercate:) Ce nu fac eu pentru voi...:)
     Mi-ar fi fost utile inainte sa comand, niste poze cu o comparatie intre cele doua nuante, respectiv fresco 2n2 si desert beige 2n1, le-am facut ca macar voi sa aveti de unde sa va inspirati.

                                                         3w1 tawny  2n1 desert   2n2 fresco
                                                                              beige





Poate ca totusi fresco o sa mi se potriveasca, poate ca totusi...

marți, 1 ianuarie 2013

Negresa cu mascarpone

      Nu mai am rabdare! Nu mai am rabdare! 
Mi-am comandat de pe strawberry.ro un nou fond de ten, deocamdata nu va spun care, sa va tin in suspans, dar cum ajunge la posta, cum va anunt.
     De revelion nu am iesit nicaieri, nici macar la artificii in fata primariei. A fost o vreme urata, cu ceata, vreme perfecta de facut prajituri. Nu! Nu!Nu am facut prajitura chiar in noaptea de revelion, dar in loc sa-mi aranjez parul si sa-mi fac unghiile pentru petrecere, am facut aceasta prajitura pentru petrecerea burticii flamande dupa ceva dulce.
     Ma invart pe langa reteta asta de vreo luna, dar am tot asteptat un eveniment ca s-o fac. Eu am facut prajitura sub forma de tort. Este reteta teoskitchen si dupa ce am vazut cum arata prajitura in poza...
Trebuie s-o citez pe Teo, este o prajitura "ciocolatoasa", de la blat pana la glazura, dar sa incepem cu ustensilele si cu ingredientele.
     Am facut tortul intr-o forma rotunda, cu peretii detasabili. Fug acum sa o masor ca poate intereseaza pe cineva. Asa, diametrul de 25cm. Am inceput cu calculatorul deschis la desene animate (activitate care sa-l tina ocupat pe cel mic) si telefonul deschis pe site-ul lui Teo, pentru a avea acces la reteta. Sa va spun un lucru, pe care-l stiti deja cele care-mi cititi blogul, nu ma pricep la bucatarie, asa ca retetele desert sau orice reteta mai lunga de 3 randuri reprezinta pentru mine o adevarata provocare. Astfel ca, in timp, am invatat un lucru, ca atunci cand gasesc o reteta pe care vreau s-o fac, daca sunt si comentarii pe marginea acelei retete, inainte sa ma apuc de treaba citesc tot. Acolo gasiti probleme cu care s-au confruntat cele care au incercat inainte reteta si va scuteste pe voi de a face acele greseli.
     O sa impart reteta in 3 parti, la fel si ingredientele ca sa va fie mai usor:



Blatul
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 oua intregi (nu cu coaja:)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 g mascarpone
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g cacao
  • 250 g unt (eu am folosit unt unicarm de 80% grasime)
  • un varf de sare
     Am pus hartie de copt in forma de tort si am uns-o cu mult unt. Am pornit cuptorul la aragaz.


     Am pus cele 250g unt impreuna cu ciocolata menaj in cuptorul cu microunde ca sa le topesc. 
Apoi le-am pus intr-un vas de plastic mai inalt (pt mixer) unde am mai adaugat zaharul, ouale,mascarpone(150g), cele 50g de cacao, linguritele cu esenta de vanilie si faina. 



Pentru ca aceasta compozitie devine foarte densa si greu de amestecat, chiar si cu mixerul, va sfatuiesc ca dupa fiecare ingredient adaugat, sa puneti mixerul la treaba. 

Punem aceasta compozitie in forma de tort, nivelam cu un cutit si dam la cuptorul incins. Lasati focul incet si dupa vreo 25 de minute incercati cu scobitoarea sa vedeti daca se prinde. Daca ati scos scobitoarea si nu s-a prins nimic din compozitie de ea, inseamna ca e gata, daca nu, mai lasati. La mine, de frica sa nu ard blatul, dupa 30minute desi nu era inca gata, am oprit focul si am mai lasat blatul la caldura inca 10min. Scoateti blatul din cuptor dar il lasati tot in forma de tort cu tot cu hartia de copt si-l puneti undeva in camara sa se raceasca. 


     E important sa nu puneti crema de mascarpone peste blatul cald, asa ca in timp ce blatul se coace, nu e asa indicat sa va si apucati de crema, deoarece sunt gata in acelasi timp si o sa aveti asa cum am avut si eu: un blat fierbinte si o crema. Neavand ce sa fac cu crema pana s-a racit blatul, am pus-o la frigider si cand a trebuit s-o intind pe blat... Era teapana! A trebuit sa o intind cu cutitul trecut de multe ori prin apa, altfel era prea tare. Asa ca in timp ce se coace blatul, cititi un capitol dintr-o carte, spalati haine etc

Crema
  • 350 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • un pliculet gelatina
  • 50ml apa
Punem gelatina in 50 ml apa rece si lasam asa 10 minute.

 Intre timp amestecam cele 350g mascarpone cu zaharul pudra vanilat (la mixer). 

Vasul in care ati pus gelatina cu apa (in de sticla am pus eu) il asezati deasupra unui alt vas pus pe focul de la aragaz, amestecand tot timpul, la abur, la foc mic, atat cat se se incalzeasca putin ca sa se topeasca gelatina, dar sa nu fiarba. Gelatina e gata atunci cand sunt topite granulele si aveti o compozitie ca de gel de dus (era sa compar cu altceva:) In cazul meu gelatina a fost putin calduta si n-am vrut sa risc sa stric crema, astfel ca am pus-o putin la racit pe geam, pana n-a mai fost calda deloc si abia atunci am pus-o peste mascarpone. 

Astfel crema e gata si puteti s-o asezati peste blat. 

Puneti la frigider si mergeti sa culcati copilul. Trebuie sa stea asa vreo 2-3 ore, abia dupa, va apucati de glazura. 
Sa nu uit, sa va explic ce e cu cantarul de mana:) Pentru ca nu am cantar mic de bucatarie si era nevoie de gramaj exact, am folosit cantarul ce-l foloseste sotul cand merge la prins de peste. Da! E cantar pentru pescari:) Am pus ciocolata intr-o punga si am agatat-o de carligul cantarului, asa se lucreaza in bucatarie:)
     Odihnite, dupa doua ore de somn, glazura se face usor:

Glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata menaj
  • 50 g unt



    
 Intr-un vas puneti pe foc mic frisca si untul pana se topesc si incep putin sa fiarba. 

Ciocolata menaj o taiati bucatele mici. Puneti frisca si untul de pe foc peste ciocolata menaj, lasati 3-4 minute si apoi amestecati. 

 O sa se transforme intr-o glazura numai buna de pus peste crema de mascarpone. 

Intindeti cu cutitul si puneti tortul la frigider. 

Eu l-am pastrat tot in forma de tort si abia dupa ce a stat la frigider 2-3 ore l-am scos din forma si l-am asezat pe o farfurie.

Acum, dupa ce am si mancat ce am facut sa va spun ce as schimba data viitoare. Ciocolata de menaj a fost destul de amara si tortul n-a iesit destul de dulce pentru gusturile mele. As pune ciocolata menaj cu continut mai scazut de cacao. Cele 50g de cacao cred ca sunt prea multe, o sa pun maxim 30 g si cred ca mai mult zahar in blat. Pana atunci insa, tortul aproape s-a topit, mai am doar doua bucatele.
Ce dreptate avea Teo, e atat de ciocolatoasa....
     Va ofer o bucatica din acest tort, va multumesc ca ma cititi si va urez cu sinceritate: La multi ani pentru 2013!