sâmbătă, 17 mai 2014

Vine vara, bine-mi pare




     Dar cu bronzul ce ne facem?
     Cu cat inaintez in varsta, mi-e tot mai groaza sa stau la soare.Nu mai am rabdare sa stau intinsa: ba pe burta, ba pe spate, ba cu capul mai sus sa ma "prinda" si pe gat, ba cu mainile in sus sa nu-mi ramana axila alba. Si nu e doar timpul petrecut la soare ci si nocivitatea lui. Incerc sa ma feresc de soare, desi ani la rand adoram mangaierea lui. Atunci o percepeam ca pe-o mangaiere, acum, cand stiu cat e de nociv, mi se pare o prajire pe viu. 
     Dar ce bine arata corpul bronzat... si pentru  ca vara e dupa colt, corpul ca branza, caut mereu alternative. Din cautarile mele mi-am dat seama ca autobronzantele sunt cel putin pana in prezent, cea mai putin daunatoare metoda de bronzare. Autobronzarea e de fapt, o colorare usoara a pielii, la suprafata ei, atunci cand pielea intra in contact cu DHA continuta in cremele/lotiunile/spray-urile autobronzante. DHA-ul este un extract din zaharul brun. Mai multe aflati aici.Problema autobronzantelor este bronzarea neuniforma. Acum incerc da deslusesc toate tainele aplicarii, pentru ca va trebui sa incep o relatie de lunga durata cu aceste produse.

     Produsul pe care-l folosesc de cateva saptamani este cel de la Palmer's. Este un autobronzant recomandat de o prietena care si l-a cumparat din Anglia. Tineam minte de pe cand eram gravida ca Palmer's exista si la noi in DM. Mi-am luat atunci o crema antivergeturi pt gravide si speram sa gasesc si acest bronzant in acest magazin. L-am gasit, este vorba de Natural Bronze Body Lotion. Are 250ml si ca pret 50ron. Pretul de acum nu-l stiu, eu l-am cumparat in urma cu cateva luni dar am l-am deschis doar de vreo luna.

Daca pompita este utila in cazul fondurilor de ten, in cazul cremelor si lotiunilor de corp pompitele sunt si mai utile. E tare la indemana de eliberat produsul asa. Consistenta de lotiune, nu crema, iti permite o aplicare usoara. O aplic o data la 3-4 zile si e tare spornica. 



      Nu stiu daca metoda mea e cea mai buna dar eu am obtinut rezultate bune asa. Fac un dus si imi exfoliez mecanic pielea cu zat de cafea, fara insa sa aplic si pe ten. Hidratez din plin corpul cu o crema hidratanta grasa. Las sa intre in piele. La vreo 15min dupa, aplic lotiunea autobronzanta incepand cu fata. Aplic pe tot corpul, inclusiv pe spate (reusesc singura, nu stiu cum dar reusesc sa ma indoi/rasucesc si ajung si acolo.)
     Dupa aplicare ma spal pe maini si stau in hainele Evei aproape o ora, altfel imi patez hainele. Patul meu miroase a biscuiti de cand folosesc aceasta lotiune. Acest miros persista si in piele dar mie imi place acest miros.
     Am observat ca daca fac exfolierea corpului cu atentie si cu rabdare, nu-mi apar pete pe corp (adica bronz  neuniform). Singurul lucru ce ma deranjeaza e ca in palme raman alba si se vede atunci cand intorc mainile, ca mana e  bronzata si palmele albe. Pe corp reusesc sa-l aplic uniform si sunt multumita de aspectul de corp bonzat ce-l da aceasta lotiune.


2 comentarii:

  1. Ah, ce bine a picat acest review, si eu sunt in cautarea unui autobronzant, nici nu ma gandesc sa ma mai expun la soare, si habar nu aveam incotro sa ma intrdrept. Ma uit si eu pe iherb sa vad la ce pret il gasesc, am niste picioare asa de albeeee :P
    Iti doresc un weekend minunat! Puuuppp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat ca e important sa existe o continuitate in aplicare. Daca lasi sa treaca 5zile fara sa aplici, se duce urat, lasand pete. Daca insa, aplici tot in a treia zi, se pastreaza frumos.
    Am fost la tm azi. Am venit cu Mac studio fix, a doua sticla, cu un esantion de Matchmaster de la Mac, un esantion de too faced si unu de bb cream de la benefit. Sunt extrem de nerabdatoare sa incerc bb-ul. Are spf 35!!
    Weekend placut si tie! Te pup

    RăspundețiȘtergere