sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Fond de ten Bourjois Flower Perfection

   
     L-am cumparat in urma cu 2-3 saptamani pentru ca am citit pareri pozitive despre el si nu mi-l puteam scoate din minte, daca el e The One? Desi mi-am facut o parere despre el din primele zile, am zis ca mai merita o sansa si sa-l mai incerc o perioada. Parerea mea despre el nu s-a schimbat si cred ca nu se va schimba nici de-or mai trece luni...
     Daca as avea la dispozitie doar un singur cuvant pentru a-l caracteriza, cred ca acest cuvant ar fi "mediocru". Faptul ca nu l-am folosit zilnic imi confirma acest lucru. Cand cititi aceste randuri sunt sigura ca va intrebati" dar ce nu-i place la el?" Pai nu-mi place ca desi se spune ca aplicat pe fata da un efect mat mie nu-mi ofera asa ceva, intotdeauna a fost nevoie de pudra de fixare. Nu-mi mai place si faptul ca se ia, si cand spun se ia sa stiti ca se IAAAAAA, adica se prinde de tot, de haine, de mana, de esarfa. Daca as fi adunat straturile ramase pe telefon, sigur faceam de-o cutiuta. 
     Folosesc de aproape trei luni exfoliantul paula`s choice BHA 2% lichid. Dupa vreo doua luni de utilizare aproape zilnica, a inceput sa mi se usuce putin pielea pe barbie, nu exagerat si nu cat sa ma deranjeze, mai ales ca daca aplic crema nu se mai observa nimic. Nu se observa nimic atata vreme cat folosesc alt fond de ten. Daca aplic Bourjois-ul Flower parca acesta arata cu degetul ca "acolo e pielea uscata", deci scoate in evidenta pielea uscata, asa ca as fi curioasa ce nota i-ar da o posesoare de ten uscat...
     Are factor SPF 15, ca pret am dat pe el 70 ron. Are un buretel in varf care e inutil, poate doar ca strategie de vanzare e bun. Nu-mi place sa redau cuvintele producatorului si nici nu vad sensul sa fac asta, pentru ca daca doriti sa aflati lucrurile astea, puteti cauta pe pagina producatorului si oricum ,de multe ori producatorul spune una, iar consumatorul alta...
     Mie imi place sa impart fondurile de ten in doua categorii: o categorie pentru serviciu si alta pentru timpul liber. Un fond de ten folosit la serviciu trebuie sa reziste mult pe fata. Eu cel putin, nu am vreme sa ma tot uit in oglinda, sau sa tot fug la baie sa-l reaplic. Asa ca Bourjois Flower Perfection este pentru mine, un fond de ten pentru timpul liber, cand ma duc in oras si stau doar cateva ore. Pentru asa ceva e perfect. L-as pune in aceeasi categorie cu cel de la Vichy Flexilift. Si ca preturi sunt asemanatoare. 
     Sunt insa si lucruri care-mi plac la el: acoperirea. As putea sa scriu :ACOPERIREA, pentru ca acopera neasteptat de bine. Nu mi-am imaginat ca are asa acoperire mare, mai mare si decat Colorstay-ul. Dupa ce-l aplic petele de melasma dispar ca prin minune. Imi mai place la el si felul cum se vede pe fata. Desi are acoperire mare, nu se vede pe fata ca o masca. 

                                                                (am aplicat doua straturi)
     O prietena de-a mea, care il are de cateva luni, este foarte multumita de el, desi si ea are tenul gras. Imi spune ca nu-i apare sebumul (mie da), dar si ea il aplica inca o data la jumatatea zilei. Asa ca daca va ganditi sa-l cumparati si nu va deranjeaza sa-l aplicati de doua ori pe zi, este o alegere buna.

     Ca nuanta am ales #54. Am observat un lucru referitor la nuante. Sunt destul de deschise. M-am speriat ca am facut o alegere gresita si ca iar "m-am ales" cu un fond de ten inchis la culoare, deoarece in magazine le-am vazut doar nuantele: #51, #52, #53 si #54, adica #54 era ultima. Sunt destul de deschise, #54 e o nuanta frumoasa, nu e prea inchisa, desi e ultima comercializata, la noi in tara asa am vazut, sau poate nu erau toate in magazinul de unde l-am cumparat eu. 
     Asa cum v-am obisnuit, atunci cand va vorbesc despre un fond de ten ii fac multe poze impreuna cu celelalte nuante de fonduri de ten din colectie, asa ca nici de data aceasta nu fac o exceptie:)


                                            


     Off, trebuie neaparat sa-mi iau MAC-ul studio fix fluid, imi pun atatea sperante in el...

3 comentarii: