joi, 5 martie 2015

Efecte oja semipermanentă

 
   Am laudat atat de mult oja semipermanenta, incat ma simt datoare sa va anunt si efectele mai putin placute ale acesteia.
         Sustin de la inceput ca acest lucru mi s-a intamplat mie, nu stiu daca l-au patit si alte fete si nu stiu daca este ceva izolat. 
       Deoarece oja semipermanenta se inlatura cu o acetona speciala si pentru ca o inlaturam de pe unghii de aproximativ doua-trei ori pe luna, fiind atat de des, zona cuticulelor a fost extrem de afectata. Am facut chiar o alergie puternica de-mi venea sa sar pe pereti. Ultima aplicare n- am mai putut-o da jos decat cu pila. Pielea mea nu mai suporta contactul cu acea acetona. Si ca sa fie totul mai dificil, unghiile deja fiind extrem de slabite, mi s-a rupt, la mana stanga unghia inelarului. Ce mai, mutilare pe viu!

      Treaba asta se intampla in urma cu trei saptamani. De atunci, ma chinui sa-mi refac unghiile. Parca nici cand purtam gel, unghiile n-au aratat atat de rau, dupa. Treaba cu salvarea unghiilor este tare grea, mai ales cand ai o bucata desprinsa, si la fiecare agatare de vreun obiect, aceasta se intoarce in sensul invers al cresterii unghiei:) Daca si pana acum unghiile mele erau extrem de sensibile, acetona le-a distrus si mai tare. Regret alegerea mea de a ma ocupa singura de acest lucru si ma declar invinsa. Am prietene in jurul meu care au astfel de manichiura cu oja semipermanenta, dar pentru ca si le aplica la salon, le rezista 3 saptamani, astfel, timpul petrecut de unghie in acetona, este redus. 
   Daca pe celelalte unghii aplic oja normala, pe cea distrusa ma feresc sa mai aplic altceva decat ulei de ricin si a unui ulei pentru cuticule de la Farmec.
Sunt tare curioasă dacă a mai păţit cineva aşa ceva...

9 comentarii:

  1. cum procedai cu indepartarea ojei ? in articolul postat cand ai descoperit ojele semipermanente ai specificat ca ai un bol in care puneai solutie si bagai degetele in ea sa indepartezi oja. Eu stiu ca se pune solutia pe un disc demachiat, aplici pe unghi discul si invelesti degetul in staniol. asa stiu eu ca se procedeaza

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa se procedeaza, cum ai spus tu. Insa eu, am crezut ca e bine si cum faceam eu. Am specificat ca a fost greseala mea, n-am mai auzit sa pateasca cineva asa ceva. La asta am fost un exemplu de :Asa nu!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce ti-ai facut unghiile cu oja semipermanenta daca oricum o indepartai de 2-3 ori pe luna? Eu imi fac unghiile cu oja semipermanenta, dar o indepartez o data la o luna sau chiar o luna jumatate si pot spune ca unghiile mele sunt mult mai rezistente ca inainte. Imi pare rau ca spun asta, dar nu metoda e devina ci faptul ca nu ai folosit-o corespunzator. Sper sa ti se refaca unghia, dar ai grija pe viitor :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E super ca tie iti rezista atat de mult. Mie oja normala imi rezista pe unghie 1-2 zile, ma gandeam ca aceasta oja semipermanenta e o alternativa buna. Stiu ca sunt fete carora le rezista oja normala si o saptamana, din nefericire, nu e cazul meu. Mie oja permanenta imi sarea de pe unghie dupa o saptamana, rar puteam s-o tin doua saptamani. Cred ca am unghiile blestemate:) Incet-incet mi se reface unghia, dar inca pare rumegata de o camila:)

      Ștergere
  4. salut, ce ai tu acolo este si o micoza, se vede dupa forma ciotului. incearca niste clotrimazol sau exoderil in loc de ulei, o data pe zi. uleiul hraneste micoza, mentinand umezeala. dupa ce pui tratamentul, poti pune un plasture normal ca sa nu mai traumatizezi zona. stiu cum e sa te lovesti si sa te agati in toate lucrurile din jur si cat de tare doare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu unui comentariu, dar in ultima perioada n-am mai intrat pe blog.
      Nu stiu ce-a fost, important e ca acum unghia e refacuta in intregime. Eu am aplicat doar ulei de argan si vad ca a fost suficient. De o saptamana mi-am pus gel pe unghii ( la salon, nu acasa) si sunt tare multumita.
      Multumesc frumos pentru sfaturi! Sa ai o zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Am mai auzit persoane carora le sarea oja semipermanenta de la Cupio. Eu zic ca iti sare din mai multe motive. Chiar daca e oja one step tu trebuie sa dai putin cu un buffer pe unghie pt a o matui, dupa care dai foarte putin pe unghie cu un primer pt a regla ph-ul unghiei(ai grija daca e un primer acid sa nu atingi cuticula ca ustura), dupa aceea poti aplica oja one step. Eu recomand totusi oja cu baza si finish, mi se pare mai buna. Daca iti sarea oja, poate nu faceai toti pasii necesari sau poate nu e buna oja pt tine. Incearca si alta marca. Daca o sa mai folosesti acest tip de oja iti recomand sa pui solutia pe un disc/vata, pui pe unghie, infasori in staniol, astepti 15-20 de minute, iar dupa aceea dai cu un betisor de portocal pt a curata, iar daca mai ramane un pic de oja poti da usor cu un buffer. Poti realiza o manichiura frumoasa si la tine acasa, doar urmeaza toti pasii si o sa fie bine. Ma bucur ca s-a refacut unghia si ai grija pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Diana,
      Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu comentariului tau. Iti multumesc mult pentru sfaturi. Unghia si-a revenit complet si de cateva luni am aplicat gel pe unghii. Mi se aplica de catre o specialista, la salon, si sunt extrem de multumita. Oja semipermanenta am mai folosit-o doar la pedichiura. Stiu ca procedam gresit cu acetona, dar mi-am dat seama prea tarziu.
      Iti multumesc inca o data pentru sfaturi. O zi frumoasa!

      Ștergere
  6. E posibil sa fie vorba de o ciuperca? O colega a pățit o chestiune similara și s-a tratat cu apa oxigenata. Ai fost la un dermatolog?

    RăspundețiȘtergere