marți, 6 mai 2014

Oja semipermanenta one step


     Sunt mai mult decat multumita de oja semipermanenta, de faptul ca in sfarsit am si eu unghii normale si nu mai e nevoie sa-mi aplic oja zilnica, asa ca acum incerc diverse variante a ojei 'la lampa".

     Exista pe piata si acest tip de oja semipermanenta, one step. Ce este aceasta oja? Este o oja care are in compozitia sa toate cele necesare unei oje semipermanente: baza, culoare, finish, cleaner, asta insemnand ca nu mai trebuie sa ti le cumperi si pe celelalte. Pretul este 47 ron 15 ml. Eu am incercat varianta one step de la Cupio pentru ca aceasta mi-e mai accesibila, in sensul ca standul Cupio se gaseste in Atrium Mall de langa mine si pot sa-mi cumpar produsele si dupa-masa sau in weekend. Am gasit un magazin frumos in oras, cu produse profesionale pentru par si unghii insa, avand orar de la 9-18 luni-vineri, mi-e greu sa ajung la ei. Acolo au produse de la firma 2M, care mi se par mai bune decat acestea de la Cupio.
      Cum am procedat cu aceasta oja?
-mi-am curatat unghiile ca de obicei: dat oja semipermanenta jos, curatat cuticulele si maturat (pilit putin suprafata unghiei) unghia;
                                           Manichiura french din poza de mai sus mi-am facut-o doar din primer si finish, iar pe varfuri am folosit rozul de mai jos, de la Cupio

                                    Daca as fi avut alb, cu siguranta ar fi aratat mai bine. Manichiura french o am de vreo 10 zile, dar pentru ca ieri mi-am cumparat oja one step, am dat-o jos pentru ca eram curioasa de aceasta.

-mi-am scurtat unghiile si am taiat cuticulele, inainte insa le-am tinut in apa calduta, in recipientul de mai jos, recipient pe care am dat doar 6 lei si pe care-l folosesc si pentru cuticule, dar si pentru a tine unghiile in solutia cu care-mi dau jos oja semipermanenta.




-dupa ce am inlaturat praful de pe unghii, cu aceasta perie

am aplicat direct oja one step, fara primer, baza sau finish si fara cleanser-ul de final.
Singura problema cu care m-am confruntat cand am aplicat aceasta oja a fost ca nu acopera suficient si e nevoie de mai multe straturi. Chiar am fost atentionata de vanzatoare, ca trebuie mai bine aplic straturi mai subtiri si mai multe, decat un singur strat gros.
      Oja one step a fost conceputa sa fie mai ieftina decat celalalt tip de oja semipermanenta, care necesita baza, finish si cleanser. Desi initial e mai scumpa, 47 ron  pentru ca nu mai trebuie sa cumperi le cumperi pe celelalte, per total e mai ieftina. S-a dorit si scurtarea timpul de aplicare, cred, dar pentru ca a trebuit sa aplic mai multe straturi, trei am aplicat eu, ca timp ajungi tot la o ora pentru ca trebuie sa le tii la lampa dupa fiecare strat.
     E foarte dificil sa-ti alegi nuantele. Sunt tare multe si foarte faine, asa ca e un adevarat chin. Am stat vreo jumatate de ora pana m-am hotarat si tot era s-o schimb in ultimul moment:) Rosu am, roz pal da, mi-am zis ca trebuie sa am si acest nude R114 care nu bate spre roz ca nuanta ci spre portocaliu.

          (un strat)

                                                                   (doua straturi)
                                                                       (trei straturi)



La fiecare aplicare, am tinut la lampa aprox 2-3 min.
Dupa, am aplicat ulei pentru cuticule









O sa revin la aceasta postare, pentru a va spune cat a rezistat pe unghii, insa in aceasta perioada, de cand imi aplic aceste oja semipermanente mi-am dat seama de un lucru si anume, ca nu am nevoie sa-mi reziste mai mult de 10 zile deoarece ma plictisesc de nuanta respectiva si oricum o schimb. 
De mult nu mi s-a mai intamplat sa ma plictisesc de o manichiura:)

Update:26.07.2014 Am promis ca o sa revin cu detalii despre rezistenta acestei oje semipermanente. Rezista la fel de mult ca oja clasica semipermanenta 10-14 zile, insa se da jos mai greu si parca finish-ul isi mai pierde din stralucire. Recomand cealalta varianta de oja semipermanenta, adica cea cu baza, culoare si finish.

Update: 05.03.2015 Cititi aici parerea mea dupa utilizarea pe o perioada de peste 1 an a ojei semipermanente si efectele ei in timp:(. Nu e vorba de o marca anume de oja, nu oja mi-a distrus unghiile, ci acetona cu care se indeparteaza oja semipermanenta.

12 comentarii:

  1. Interesanta oja asta semiparmanenta, te scam scuteste de grija cateva zile, insa mie mi se pare cam complicat de aplicat :D Si de ales nuanta, ca la 50 lei nu-mi mai pot cumpara 30 :)) Tu ai ales una tare draguta, imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e stresant atunci cand alegi, sunt multe si nu vrei sa ajungi acasa cu o oja de care nu-ti mai place, gandindu-te ca tot pe ea o s-o vezi pe unghii:)
    Nu e complicat deloc de aplicat, stiu ca asa pare, dar crede-ma ca nu e greu. Pasul cel mai greu este cumpararea lampii UV, dupa aia totul e usor:) Sa vedem cat tine oja asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, cat de frumoasa este si nuanta aceasta, minunata. Mi-ai facut o pofta teribila de a-mi pune si eu din nou oja semipermanenta. Poate reusesc sa merg si eu la Criss luna aceasta.
    10 zile e suficient, e de vis chiar! :P Sper sa te tina si aceasta tot la fel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Simona, e cea mai mare descoperire, la fel ca cea a rattan-ului. Imi vine sa fac un clip publicitar, sa bat toba ca sa afle toate fetele care au problema noastra cu unghiile. Nu e la fel daca ti le pune altcineva, nu ai aceeasi satisfactie.

    RăspundețiȘtergere
  5. super draguta culoarea...si eu am incercat de la ei foarte faine culori si de buna calitate

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,dar asta one step se da jos tare greu. Culoarea e intr-adevar grozava!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua!Aveti idee cate aplicari sau cat se tine dintr-o sticla de oja semipermanenta Cupio ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Eu n-am reusit sa termin vreo sticluta. Acum folosesc oja semipermanenta doar pentru pedichiura.

      Ștergere
  8. Nici mie nu-mi place cupio 3in 1 din aceleași motive:luciul nu rezista aproape deloc,iar de îndepărtat se îndepărtează f.greu! De ce după trei ani ai renunțat la semi?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca am avut o experienta neplacuta cu acel dizolvant, care se foloseste la inlaturarea ojei, in sensul ca mi-a distrus de tot unghia. A fost insa vina mea, am pe blog o postare cu toata povestea. Insa la unghiile de la picioare, vara, tot oja permanenta folosesc, la maini am gel.

      Ștergere