duminică, 17 martie 2013

Review BHA 2% lichid Paula's Choice

 
   In urma cu sase luni promiteam ca o sa revin cu pareri despre acest produs si iaca ma tin de promisiune. Este un exfoliant chimic si pana sa folosesc acest produs nu am mai folosit asa ceva. Imi faceam gomaj, masca cu argila etc, dar niciodata exfoliere chimica. La cosmetica mi-era  frica sa ma duc deoarece am un ten sensibil si cand am fost o singura data la o cosmeticiana, o saptamana dupa, n-am mai iesit din casa, atat de tare mi-a iritat fata. Poate ca a gresit ea si a folosit tehnici dure pentru tenul meu sensibil, poate ca la un alt cabinet nu as pati asa ceva, dar chiar nu vreau sa mai incerc, sa-mi distruga tenul. Asa ca am ales aceasta varianta, de exfoliere chimica, care insa cere multa, multa rabdare.
     De rabdare nu duc lipsa, va spuneam si in alte postari ca atunci cand pornesc pe un drum cu un tratament, ma tin de el pana la capat. La fel am procedat si in cazul acestui exfoliant. De cateva ori am vrut sa renunt la el, imi apareau cosuri mari si dureroase si credeam ca e din cauza lui. Dar am perseverat in utilizarea lui si de fiecare data descopeream ca nu exfoliantul e vinovatul. Am descoperit ca la inceput greseam. Desi am citit totul despre aplicare, tot am facut greseli. Am omis hidratarea, seara dupa ce foloseam exfoliantul ma culcam si gata.

   Exfoliantul meu este varianta lichida (mai sunt gel si lotiune), deci cel mai puternic si va dati seama ca il aplicam seara pe fata si nu ma dadeam cu nimic dupa. Regula spune ca dupa folosirea exfoliantului, sa aplicam crema hidratanta, la 10-15 minute dupa. Eu nu faceam asa si din cauza asta nu am avut rezultate iesite din comun. Oricum rezultatele in cazul acestui exfoliant apar dupa 6 luni de folosire (zilnica in cazul meu) si eu ma aflu in luna a saptea, nu de sarcina:)ci de cand il folosesc.

     Dupa ce am reparat greseala si am inceput sa ma hidratez, rezultatele a fost mult mai bune. De atunci nu-mi mai apar cosuri sau daca apar se usuca foarte repede. Tenul este mult mai neted, dar acest lucru l-am observat inca din prima luna. Ce este foarte sesizabil? Nu mai am puncte negre, pot sa spun ca in proportie de 90% acestea au disparut. Nu dintr-odata, ci treptat, in cele sapte luni. Exista un lucru la care m-a ajutat, dar nu in proportie foarte mare: porii dilatati, desi sper sa rezolve si acest lucru, chiar daca mult mai lent.
     Si pentru ca am trecut direct la obiect, fac niste precizari macar pe final, desi sunt sigura ca cei care dau cautare dupa acest produs, stiu care este descrierea lui oficiala si la ce ajuta.

     Exfoliantii comercializati de Paula's Choice sunt de doua feluri: BHA si AHA, si mai departe, de concentratii diferite. Exfoliantul BHA este folosit mai ales de cei cu tenul mixt/gras pentru ca promite sa curete porii care cauzeaza cosuri, sa reduca excesul de sebum. Exfoliantul AHA este mai potriviti tenului uscat si promite sa uniformizeze nuanta tenului, sa diminueze petele si urmele lasate de cosuri, sa reduca ridurile fine, punctele albe. Nu ma pun sa scriu mai multe pentru pasagera este extraordinar de pasionata si de pregatita in acest domeniu si pe site-ul ei www.pasagera.ro gasiti toate aceste informatii.
      In sapte luni de folosire zilnica a acestui produs, am consumat pana la semnul portocaliu. Dupa cum se vede, mai am jumatate din produs, imi va ajunge sigur un an de zile.
     Acest produs chiar isi merita toti banii.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu