luni, 10 septembrie 2012

Bioderma Photoderm MAX SPF50+ crema colorata


   Nu mai ies din casa fara sa folosesc crema de protectie solara nici de-o fi cutremur. Melasma ce-o am mi-a aparut in timpul sarcinii cand corpul a trecut prin dereglari hormonale +cascatul cu fata la soare= fata patata. Am o pata pe frunte si cate una pe obraji, aproape de ochi. Sotul zice ca am melasma doar in capul meu, dar stiti cum sunt barbatii, ar observa un elefant doar daca le-ar ocupa locul pe fotoliu, daramite niste pete pe fata:).
     In materie de protectie solara nu am incercat multe produse, insa eu asa sunt, daca gasesc un produs care  sa ma multumeasca, nu prea mai incerc altceva. Acest principiu insa, nu se aplica la fondurile de ten, unde caut si caut si-mi place cautarea:) si n-o sa ma opresc nici cand o sa fiu multumita de un fond de ten, pentru ca ador sa le incerc. Vedeti cum e nebunia? Incep sa vorbesc despre creme de protectie solara si ajung la fond de ten...
     Sa revenim! Am avut crema de protectie solara de la Farmec, ultraprotectoare cu factor 50.


de care am fost total nemultumita. Chiar daca am fost nemultumita de ea sa stiti ca am folosit-o vara asta in lipsa de altceva, asa ca-mi pot da cu parerea. Lasa pe fata o pelicula alba, parca esti data cu var lucios pe fata, se absoarbe foarte greu, ce mai, unde-o pui acolo ramane. Trebuia sa astept minim 10minute pana sa pot aplica fondul de ten peste. N-a fost inutila pentru ca atunci cand am folosit-o nu mi-au aparut pete noi pe fata, nu m-am bronzat, asa ca scopul ei, acela de a proteja, a fost atins, insa arata oribil pe fata si ti-e foarte greu sa te machiezi peste. 
     Tot pe post de crema solara am mai folosit si BB cream-ul de la Mishha, insa matifiaza atat de tare fata  incat fondul de ten se aplica foarte greu peste.O sa folosesc aceasta combinatie in zilele in care vreau sa fiu sigura ca fata mea nu va capata luciu si ca machiajul va ramane intact. Nu pot sa aplic zilnic BB Mishha sub fondul de ten pentru ca simt puternic cum imi tine (strange) fata (BB-ul + revlonul colorstay).
     Nu stiu voi ce parere aveti despre farmacistele de la Centrofarm, insa eu am dat peste cateva foarte dragute, si aici nu ma refer la aspectul fizic, desi sunt si dragutele. Am intrat intr-o zi la centrofarm, la cel de pe Revolutiei si am intrebat intr-o doara de creme de protectie cu factor mare si o farmacista mi-a si pus in mana 4 mostre de crema Bioderma Photoderm AR SPF50+, varianta colorata light, de 5ml fiecare.




 In total mi-a dat 20ml de produs, fara sa fi cumparat altceva din farmacie. Am crezut ca ori ea ori eu am picat de pe luna. Am fost atat de socata ca am stat cateva clipe cu mostrele in mana. Mi-a spus ca nu am cum sa-mi dau seama daca mi-e bun sau nu un produs decat daca imi da mai multe mostre. Doamne tine-le naravul! Mai rar atata amabilitate in tara noastra, poate cei din afara sunteti obisnuiti, dar noi suntem de-a dreptul socati cand ni se intampla lucruri bune:). Vreo luna mi-au ajuns cele 4 mostre si am fost multumita de aceasta crema. Atat de multumita ca atunci cand s-a apropiat ziua mea si am fost intrebata de vara-mea ce-mi doresc i-am zis denumirea acestei creme. Mi-a cumparat, dar  Photoderm Max 50+ nu AR si nu varianta de culoare light ci Golden Colour.


Am inteles ca Photoderm Max se gaseste in trei variante: alba (care aplicata pe fata este incolora, adica nu-ti influenteaza nuanta pielii), natural tint care este un bej foarte deschis si varianta ce-o am eu.



     Daca la inceput am fost putin reticenta vazand nuanta mai inchisa, aplicata pe fata nu mai e atat de inchisa. Am aplicat-o exact cum faceam cu cealalta varianta si am fost surprinsa de rezultat, surprinsa la modul pozitiv. Ce sa va spun? Ca o am de saptamana trecuta si ca in fiecare dimineata dupa ce am aplicat-o pe fata am stat pe ganduri cateva minute daca sa-mi mai aplic sau nu fondul de ten peste. Are o acoperire surprinzatoare pentru o crema si da un efect de bronz placut, astfel ca e necesar sa o aplic si pe gat, altfel se vede diferenta. Se aplica foarte usor, intra foarte repede in piele si se poate aplica fondul de ten la putin timp dupa, nu cum trebuia sa astept dupa crema de la farmec. Sunt convinsa ca fetele care nu au nevoie de o acoperire mare o s-o gaseasca perfecta si ca fondul de ten le va deveni inutil. Chiar si pe mine, cu petele mele de melasma si cu cativa pistrui m-a facut sa fiu la un pas de a nu mai folosi fondul de ten peste. Acoperirea asta am avut-o doar cu varianta asta mai inchisa a cremei de protectie, Golden Colour, cu varianta de nuanta light nu mi s-a parut ca ar acoperi in aceeasi masura.



     Am pete de melasma si pistrui de acoperit, poate ca fiind mai inchisa nuanta uniformizeaza nuanta pielii mult mai bine si se apropie de culoarea petelor, astfel ca nu se mai observa atat de tare. In weekend stand doar in curte la parinti, am folosit-o fara a mai pune si fond de ten peste. Mi-a aratat tenul ok mai bine de 4 ore.

    Nu are un finish mat, dar are un luciu frumos, care face sa para fata mai tanara si mai sanatoasa. E necesara inca o aplicare dupa cateva ore ca sa arate fata bine, dar nu uitati ca vorbim despre o crema, nu despre un fond de ten.
     Si uite ca mi-am incheiat cautarea in ceea ce priveste crema cu factor SPF 50. Pe timp de vara varianta mai inchisa si iarna cea light.
     Si cand o sa fac un clasament al fondurilor de ten, sa stiti ca o sa gasesc un loc de frunte si pentru Bioderma Photoderm Max 50+ , varianta Golden Colour, care mie mi-a oferit satisfactia unui fond de ten.

19 comentarii:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=PmHXPc4OsMY
    http://www.skin79.ro/bb-cream-potrivit-tip-de-ten

    RăspundețiȘtergere
  2. La melasma siu ca merge bine gama de melc,curatarea buna cu pealing si aplicate pe rand ,toner,serum,masca,crema....si bb crema cu spf mare, 50 de preferinta.
    Soarele face rau tare la pete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca soarele face rau. De asta si folosesc autobronzant, sa nu mai fiu tentata sa stau la soare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu ma confrumt cu problema melasmei faciale. De mai bine de 3 luni folosesc la recomandarea medicului dermatolog Iklen Melano Expert, insa rezultatele nu apar. As vrea totusi sa folosesc si aceasta crema cu protectie mare de la Bioderma. Exista oare vreo problema daca sunt folosite ambele produse?Dumneavoastra folositi doar aceasta crema sau mai utilizati si produse speciale pentru melasma?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cunosc detalii despre crema ce-o folosesti tu. Important e insa, sa folosesti factor de protectie dupa ea. Neaparat! Altfel melasma iti apare din nou. De vreun an si ceva, folosesc exfoliati chimici BHA si AHA de la Paula's Choice. E plin internetul de informatii despre ele. Nu ma despart niciodata de crema cu SPF 50, tot de la paula's folosesc acum. Folosesc si autobronzant, inclusiv pe fata, asa ca petele/pistruii nu mai sunt atat de vizibili.

    RăspundețiȘtergere
  6. PT. PETE RECOMAND MELABEL CREMA DEPIGMENTATA. SI DE ASEMENEA CREMA CU FACTOR DE PROTECTIE BIODERMA. MULTUMESC PT. COMENTUL DE MAI SUS PE MINE MA AJUTAT MULT.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun. Dar care e diferenta intre Photoderm Max si Photoderm AR? Ca sa stiu spre care ma orientez :D

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceau Carmen,
      Scuze ca-ti raspund cu intarziere dar am fost plecata la munte si n-am avut net. Apoi am avut niste probleme cu calculatorul, lucruri "faine" mi se intampla
      Sa revenim la intrebare ta, nu stiu sa citesc ingredientele produselor, asa ca nu-mi dau seama daca la ingrediente difera. Ca si consumator, care se bazeaza pe simturi, eu nu am sesizat vreo diferenta intre ele. In cazul meu avandu-le in nuante diferite, doar la asta am vazut ca difera.

      Ștergere
  8. Buna, as vrea sa va intreb unde as putea gasi o mostra de Photoderm MAX Ultra-Fluid de la Bioderma 50+ (varianta Claire), fiindca am un ten foarte foarte... foarte sensibil si nu mi-am gasit nici o lotiune cu factor de protectie solara care sa ma multumeasca pana acum!
    Ma gandesc cu groaza ca vine vara, si iar ma apuc de cautari si de "aruncat banii pe fereastra" fara nici un rezultat. Va rog sa ma ajutati daca puteti!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gasesti pe www.aoro.ro sau la farmaciile centrofarm si sensiblue.
    O zi frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Care e diferenta intre cea AR si cea pe care ai primit-o?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Emmma, habar n-am. Crema aceasta am folosit-o in urma cu cativa ani, imi amintesc ca mi-au placut amandoua, dar cam atat. A trecut prea mult timp ca sa-mi mai amintesc detalii:) Acum folosesc alta crema pentru protectia fetei.

      Ștergere
  11. Ne poti spune ce folosesti in prezent?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze pentru raspunsul atat de tarziu...
      Acum folosesc crema http://amicidevorba.blogspot.ro/2013/04/suncare-spf-45-paulas-choice.html , doar ca au facut-o mai nou cu factor 50

      Ștergere
  12. Buna. Si eu am pete pe fata, iar pentru a le masca dar si pentru protectie solara folosesc cele doua creme combinate, Bioderma colorata si Aslavital, le combin pe mana pana obtin nuanta dorita si apoi aplic pe fata (aslavital este prea alba iar bioderma prea inchisa)Daca vreodata gasesti vreun remediu pentru pete imparataseste cu noi secretul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un remediu 100% nu cred ca exista. La mine pana acum a functionat destul de bine retinolul, dar nu de tot,mai am zone cu pete.

      Ștergere